Ace Magazine
Image default
Kinderen

De leukste accessoires voor baby’s

Er valt niet over te discussiëren dat baby’s en vooral die mini kleertjes die ze aan hebben, ontzettend schattig zijn. Nee, niet zomaar gewoon schattig, maar ontzéttend schattig! Dat is gewoon een feit. Wie smelt er nou niet bij het zien van van die mini kinderschoentjes bij de Zara of die kleine jurkjes in de schappen bij de Hema? Alles is fijntjes en die pastel kleurtjes zijn ook ontzettend lief.

Maar heb je er wel eens over nagedacht om accessoires voor bij die schattige kleren van je kindje aan te schaffen? Precies, deze accessoires maken jouw baby nog schattiger dan schattig! En dat wil iedere ouder toch, dat is zeker. Maar wat is er momenteel hip een trendy en verkrijgbaar voor die kleine fashionista’s van nu?

Babysieraden voor je kleintje

Een leuk idee om nog een extra touch te geven aan je baby’s outfit, is om hem of haar sieraden te laten dragen. Ja, ook wanneer je een jongetje hebt, is het heel normaal om hem sieraden aan te doen. Wat dacht je van luxe baby armbandjes of enkelbandjes, een ketting met de baby’s naam erop of pareloorbellen? Deze accessoires maken je baby niet alleen nog schattiger, maar ook chiquer! 

Maar let wel: vooral bij dit soort accessoires moet je erop letten dat je een goede kwaliteit sieraad voor je baby koopt. De sieraden die je kind draagt moeten stevig genoeg zijn, zodat ze niet zomaar uit elkaar kunnen vallen en je baby misschien een klein onderdeel inslikt.

Ook is veiligheid in het algemeen wat babyspullen betreft erg belangrijk. Nog een laatste note hierbij: het kan verstandig zijn om ervoor te zorgen dat je sieraden van écht zilver koopt voor je kind, aangezien hij of zij van nep zilver irritaties kan krijgen. Maar al met al is het een echte eyecatcher wanneer jouw baby rond loopt (of kruipt) met een aantal mooie sieraden. 

Haaraccessoires voor je kindje

Als je baby eenmaal wat haar heeft gekregen, is het leuk én handig om het haar goed te doen met schattige strikjes in het haar of gekleurde speldjes. Want waarschijnlijk kennen alle mama’s wel de struggle met het wilde haar van hun spelende peuter dat nadat je het twee minuten geleden nog goed hebt gedaan, weer alle kanten op zit! Zucht, het leven van een mama is zwaar. Daarom zijn deze speldjes, strikjes en andere haaraccessoires ideaal als moeder. 

Niet alleen breng je zo het haar van je kleintje (dat daar nú nog niet zoveel om geeft) in model, maar zorg je er ook voor dat je baby er nog liever uitziet. Win-win! Alleen moeten ze dan niet ook die speldjes er uittrekken, want daar kennen we d’r ook een paar van 😉 En mocht je baby nou écht een enorme bad hair day hebben, kun je het altijd nog verbloemen met een trendy petje, hoedje of mutstje. Niemand zal er op deze manier ook maar iets van merken! 

Bijzonder speenkoord

Geloof het of niet, maar ze zijn nog steeds in: speenkoorden! Een ontzettend leuke manier om die nogal wat “saaie” speen van je baby op te pimpen. En daarbij zorg je er ook nog eens voor dat je baby zijn of haar speen niet overal laat slingeren. Ideaal hè, al die praktische accessoires voor je kindje? 😉

Je kunt zo’n koord natuurlijk zelf maken als je in een creatieve bui bent of geen zin hebt om er veel geld aan uit te geven. Maar er zijn ook genoeg (baby)winkels en webshops die hele originele speenkoorden verkopen. Ik zou zeggen: zoek het eens op en misschien vind je wel iets dat bij je baby past!

Accessoires voor bij de babykleertjes

Net zoals je als vrouw je outfit leuker kunt maken met bijvoorbeeld een sjaal, kun je je baby’s kleren opfleuren door hem of haar een schattige maillotje te laten dragen onder bijvoorbeeld een jurkje of rokje (voor de jongens baby’s: in de winter kan een maillot ook onder een broek gedragen worden) of door die cute mini schoentjes meer op te laten vallen met leuke sokken. 

En het allerleukste qua babykleertjes zijn natuurlijk rompertjes! Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het bestaat wel. De “I love mama/papa/opa/oma etc.” rompertjes zijn misschien niet meer zo origineel, maar och wat zijn ze leuk! Welke ouder kan zo’n accessoire voor zijn of haar baby nou in de winkel laten liggen?

Moois voor in de babykamer

Niemand heeft gezegd dat baby accessoires per se op of aan je kindje hoeven te zitten. Want ook wat interieur betreft kan je helemaal los gaan als vader of moeder. De leukste accessoires voor in de babykamer shop je online of in speciale babywinkels. Niet alleen moet je baby er zélf goed uit zien, ook zijn of haar kamertje moet de show stelen.

Het zal mij niets verbazen als nieuwe ouders dat stiekem het allerleukste onderdeel van het “babyproces” vinden: de kamer inrichten nog voordat hun nieuwe zoontje of dochtertje geboren is. Het is tegenwoordig al een stuk makkelijk om dit te doen, aangezien veel zwangere ouders al van te voren weten of ze een jongen of een meisje krijgen. Dan kun je gelijk helemaal gaan voor blauw of roze, maar sommige ouders kiezen er toch voor om de kamer van hun baby neutraal te houden.

En op welke manier kun je aan zo’n neutrale babykamer een betere finishing touch geven dan met leuke en vaak ook nog praktische interieur accessoires? Denk hierbij aan posters, speelgoed voor je kindje, decoratie om bepaalde meubels wat meer aan te kleden, leuke fotolijstjes met foto’s van je baby, noem maar op! 

Leuk om te geven

Baby accessoires zijn vaak een hele belevenis voor ouders om te kopen wanneer zij net aan hun hele baby avontuur zijn begonnen. Maar wat nóg leuker is dan om deze items te kopen voor je eigen baby, is om ze cadeau te geven aan ouders met een newborn! Je kunt zo’n cadeau goed gebruiken als je naar een babyshower of op kraamvisite gaat. En met je leuke gift zelf ook nog een beetje de show stelen! 😉

https://lovysieraden.nl/babysieraden/baby-armbandjes