Ace Magazine
Image default
Internet marketing

5 tips voor effectieve SEO teksten

Als je een website hebt, wil je natuurlijk hoger in Google komen. En om dat te doen moet je goede SEO teksten schrijven. Of die laten schrijven door een goede SEO copywriter. Webteksten die Google perfect kan begrijpen om zo een voorwaarde te creëren voor een toppositie in de zoekresultaten. Deze 10 tips voor effectieve SEO teksten helpen je op weg.

 

1. Gebruik je zoekwoord sporadisch

Op welke term wil je gevonden worden? Gebruik die term sporadisch door je hele tekst heen, maar plaats ‘m zeker in de eerste alinea. Niet te veel, niet te weinig. Precies genoeg om de zoekmachines te laten weten waar je tekst over gaat. Met zo’n 1 á 2 keer per honderd woorden zit je vaak al goed. Moet je ‘m toch vaker gebruiken? Gebruik dan synoniemen.

 

2. Zet het keyword op voorkeursplaatsen

Niet alleen moet je zoekwoord in de eerste alinea van SEO teksten voorkomen, natuurlijk ook in de titel van je berichten. Die geef je met HTML of beter nog, in de CSS, een H1-tag. Dan ziet Google meteen dat dat je belangrijkste titel is en die aangeeft waar de tekst over gaat belangrijk dus. Andere voorkeursplaatsen zijn in een subtitel (H2, H3) en in de SEO-titel en meta-omschrijving. Download de Yoast plugin voor WordPress om die plaatsen makkelijk te vullen met tekst. Geen technische kennis benodigd.

 

3. Schrijf lange SEO teksten

Mensen willen een antwoord op hun zoekvraag. Het liefst kort en snel, maar toch ook weer met voldoende verdieping voor het geval ze meer willen weten. Bedenk daarom goed wat mensen willen weten als ze je zoekterm intypen en geef ze meteen die informatie. Daarna kun je uitweiden over details en randzaken die relevant zijn. Want Google houdt van lange content. Ga uit van minimaal 300 woorden.

 

4. Gebruik afbeeldingen

En een alt-text met het zoekwoord! Afbeeldingen en andere visualisaties geven je pagina een fijne break. Even weg van de tekst, zodat je bezoekers weer met frisse ogen aan de volgende alinea kunnen beginnen. Daarnaast blijven ze langer hangen op je pagina (ook belangrijk voor je SEO!). Maar als die afbeeldingen om wat voor reden dan ook niet goed laden, dan wordt de alt-text getoond. Dat is ook wat Google ziet en dus moet je je zoekwoord ook daar in verwerken. Dan weten de zoekmachines precies waar je afbeelding in je webtekst over gaat.

 

5. Plaats links

Het internet is gebouwd op links. Geef de mensen de mogelijkheid om door te klikken naar andere relevante pagina’s op je website of geef aan waar ze meer informatie kunnen vinden. Desnoods op een andere website. Sterker nog, door naar andere websites te linken geef je aan Google aan dat je je bezoekers centraal en ze niet ten koste van alles op je website wilt houden. En daar zal Google je voor belonen. Goede SEO teksten bevatten dus links.

 

Dat was het. Met die vijf elementen maak je je teksten SEO proof. Althans, dan staat in ieder geval de basis goed en kun je gaan werken aan het optimaliseren van je website om zo hogere rankings te halen.

 

https://meneeroctopus.nl