Ace Magazine
Image default
Groothandel

Zo vind jij een geschikte leverancier uit China

Als je gaat importeren uit China, is het belangrijk dat je een geschikte leverancier vindt. Je wilt namelijk wel graag zekerheid hebben over de kwaliteit van de producten die je inkopt. Bovendien wil je ook weten of je leverancier betrouwbaar is en of ze je bestelling tijdig kunnen leveren. Kortom: er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je gaat importeren uit China. Maar hoe vind je dan een geschikte leverancier? Wij geven je graag wat tips!

Ga na of je leverancier geregistreerd is bij de Chinese overheid

Als je gaat importeren uit China, is het belangrijk dat je leverancier geregistreerd is bij de Chinese overheid. Dit houdt in dat ze voldoen aan alle eisen en regels die de overheid stelt. Zo weet je zeker dat ze betrouwbaar zijn en dat ze goede producten leveren. Verstandiger kan zijn om een bedrijf in arm te nemen die voor jou de sourcing op locatie doet. Een agentschap China is hiervoor bijvoorbeeld een verstandige keuze.

Vraag samples op

Het is altijd fijn om even langs te gaan bij de showroom van je leverancier, zodat je met eigen ogen kunt zien wat voor producten ze leveren. Het is namelijk wel zo fijn om even alles in het echt te zien. Omdat het natuurlijk lastig is om even naar China toe te gaan, is het raadzaam wat samples op te vragen. Zo kun je namelijk alvast beoordelen hoe het er in het echt uit ziet.

Vraag naar referenties

Kijk de verschillende referenties altijd even goed na. Dit geldt trouwens niet alleen voor leveranciers uit China, maar voor leveranciers in het algemeen. Het is namelijk wel zo fijn om even te horen hoe tevreden andere mensen zijn met de producten en de service van de leverancier.

Weet je nog niet zeker of je gaat importeren uit China?

Als je nog niet helemaal zeker weet of je gaat importeren uit China, raden wij je aan om eerst even goed na te denken over alle voordelen en nadelen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.