Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Nodige en Onnodige Ingrepen

Er zijn tegenwoordig heel veel cosmetische ingrepen mogelijk om lichamelijke kenmerken aan te passen. Natuurlijk is het iedereen zijn of haar goed recht om dit te doen. Probeer echter wel goed in te zien of het echt nodig is of dat het iets is dat je op dit moment zelf nodig acht. Probeer niet te snel ervoor te kiezen om iets aan jezelf te laten doen, dit kan later heel veel spijt opleveren. Het kan ook zijn dat het medisch gezien gewoon verstandiger is om iets te laten. Iets waar je ook echt profijt van zult hebben. Neem bijvoorbeeld een chirurgische kaakcorrectie wanneer je een over- of onderbeet hebt. Hier kun je heel erg veel last van hebben, in dat geval is het verstandig om er iets aan de te laten doen. Achteraf zul je makkelijker gaan praten en ook kauwen zal een stuk makkelijker worden. Ook kun je met een over- of onderbeet een afwijkend gezicht hebben.

 

Wanneer jij een gaatje in een kies hebt is het soms nodig om een extractie kies uit te voeren. Dit laat natuurlijk een gat achter in je mond. In dat geval is het ook zeker geen overbodige luxe om dit gat op te laten vullen. In dit geval krijg je negen van de tien keer een implantaat ervoor in de plek. Dit zijn vervangende wortels die geplaatst worden. Het duurt dan een aantal maanden voordat deze goed genesteld zijn en dan kunnen ze er een kroon op plaatsen. Dit soort implantaten zijn er in allerlei soorten en maten te vinden.

 

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel iets te klagen over zijn of haar lichaam. Dit is echter zonde, probeer tevreden te zijn met wie jij nou eenmaal bent. Het is echt niet nodig om elke imperfectie aan jezelf te laten veranderen. Wees blij met wie je bent.

 

http://www.orfeokliniek.nl/