Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Leidt het eten van havermout echt tot afvallen?

Overzicht

Havermout wordt gemaakt van droge haver. Haver wordt beschouwd als een volkoren graansoort met een aantal voedingsvoordelen. Havermout is voor veel mensen een favoriet ontbijt, vooral tijdens het winterseizoen. De smaak en het gehalte aan voedingsstoffen kunnen worden verhoogd door fruit of andere items toe te voegen.

Gezien deze feiten is het niet verwonderlijk dat er een dieet is gemaakt rond havermout. Maar is het havermoutdieet gezond en geeft het je echte resultaten bij het afvallen?

Laten we eens nader bekijken wat het havermoutdieet is en of het iets is dat je wilt proberen om jouw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

Wil jij afvallen met havermout? Lees hier hoe je daar mee begint. 

Wat is het havermoutdieet?

Het havermoutdieet draait om havermout, zoals de naam al doet vermoeden. Maar er komt meer bij kijken dan alleen havermout eten. Het basisconcept is om havermout als hoofdgerecht te eten voor een of twee maaltijden per dag.

Er is ook het havermoutdieetplan dat twee fasen omvat. Dit zijn:

  • Fase 1: Eet de eerste week drie maaltijden per dag havermout. Gedurende deze tijd zou je alleen hele haver moeten eten en geen instant havermout. Je kunt wat fruit bij de havermout en als tussendoortje eten.

  • Fase 2: Na de eerste week of fase eet je een tot twee maaltijden per dag havermout met een gezonde en vetarme optie voor de andere maaltijden. In deze fase worden meer groenten en fruit toegevoegd en mag je instant havermout eten.

De andere optie is een zesdaags maaltijdplan met havermout voor twee van de dagelijkse maaltijden. Dit is vergelijkbaar met fase twee van de tweefasenoptie. Je zou gewoon de volledige zeven dagen havermout voor elke maaltijd overslaan.

Wat eet je tijdens het havermoutdieet?

Bij het maken van je havermout is de aanbevolen portiegrootte 1/2 kop. Voor ontbijt en lunch is havermout je hoofdgerecht.

Er kan wel een kleine hoeveelheid magere melk en wat fruit aan de zijkant worden toegevoegd of gegeten, evenals magere yoghurt. Kaneel is ook een geweldige toevoeging voor de smaak. Je hebt een ochtendsnack, meestal vers fruit, en een middagsnack van rauwe groenten of noten.

Voor het diner bevat het plan een soort gegrilde kip, vis, een kleine magere biefstuk of zelfs een kalkoenburger met courgettefriet. En als traktatie zorgt het voor een caloriearm dessert na het diner.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van het havermoutdieet?

Zoals gezegd, haver is volkoren en kan deel uitmaken van een gezond voedingspatroon. Ze leveren ook vezels. Een half kopje havermout dat in water is gekookt, bevat de volgende voedingsstoffen:

  • 2 gram voedingsvezels

  • 3 gram eiwit

  • 0 gram suikers

Haver bevat ook 2 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium en 6 procent ijzer. Ze bevatten weinig calorieën en bevatten slechts 1,5 gram vet.

De voordelen van het eten van havermout zijn onder meer het verlagen van jouw risico op hartaandoeningen en colorectale kanker. Volle granen zoals haver kunnen ook helpen de bloeddruk te verlagen en helpen bij de spijsvertering. Havermout kan zeker deel uitmaken van een gezond dieet.

Wil jij graag snel afvallen? Lees er alles over op deze website

http://eenmaatjeminder.nl

Gerelateerde artikelen

5 tips voor om beter te slapen

Hoe vind ik de beste schoonheidssalon Gorinchem voor laser ontharen?

PCR test Drachten: Deze test moet je kiezen