Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij langdurige nekklachten

Nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen het dagelijks leven behoorlijk verstoren. Of je nu een kantoorbaan hebt en lange uren achter een bureau doorbrengt, of een actieve levensstijl hebt waarin je veel sport en beweegt, nekklachten kunnen iedereen treffen. In deze blog gaan we in op de behandeling van langdurige nekklachten door middel van fysiotherapie.

Onze Fysiotherapie in Zwolle kan een effectieve behandeling zijn voor langdurige nekklachten. Bij fysiotherapie wordt er samen met de patiënt gekeken naar de oorzaak van de klachten. Dit kan bijvoorbeeld een verkeerde houding zijn, een te zware belasting van de nekspieren, of een traumatisch letsel. Aan de hand van deze oorzaak wordt er een behandelplan opgesteld om de klachten te verminderen.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van langdurige nekklachten door fysiotherapie is het versterken van de nek- en schouderspieren. Door het versterken van deze spieren wordt de nek beter ondersteund en is er minder spanning op de nekspieren. Daarnaast kan een fysiotherapeut ook oefeningen en stretchtechnieken voorschrijven om de nek soepeler te maken en de bewegingsvrijheid te vergroten. Bij van der Vegt fysiotherapie Zwolle helpen we u graag.

Naast spierversterkende oefeningen kan fysiotherapie van der Vegt ook manuele therapie in Zwolle toepassen. Hierbij worden handmatige technieken gebruikt om de beweging van de nek te verbeteren en eventuele blokkades op te heffen. Ook kan een fysiotherapeut massage gebruiken om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te bevorderen.

Een andere behandelmethode die fysiotherapeuten kunnen toepassen bij langdurige nekklachten is dry needling in Zwolle. Bij deze methode worden er naalden gebruikt om triggerpoints in de spieren te deactiveren. Triggerpoints zijn kleine knopen in de spieren die pijn en spanning kunnen veroorzaken. Door deze triggerpoints te deactiveren wordt de pijn verminderd en kan de nek weer soepeler bewegen.

Tot slot kan een fysiotherapeut ook advies geven over hoe je nekklachten in de toekomst kunt voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een goede werkhouding, het verminderen van stress, en het vermijden van belastende activiteiten. Door deze adviezen op te volgen kun je ervoor zorgen dat de nekklachten niet terugkomen.

Langdurige nekklachten kunnen een enorme impact hebben op je leven. Gelukkig kan fysiotherapie een effectieve behandeling zijn om deze klachten te verminderen en je weer meer bewegingsvrijheid te geven. Heb je last van nekklachten en wil je weten of fysiotherapie iets voor jou is? Maak dan een afspraak met een fysiotherapeut en laat je adviseren over de mogelijkheden.

 

Lees hier het volledige blog over fysiotherapie bij langdurige nekklachten in Zwolle.

 

https://www.fysiotherapievandervegt.nl