Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Ervaringen Saxenda

De ervaringen met Saxenda variëren van persoon tot persoon. Resultaten zijn zeer positief,  in een klein percentage vallen de resultaten of bijwerkingen tegen.  Voordat u besluit Saxenda in te nemen, is het belangrijk om de mogelijke voordelen en risico’s van het medicijn te overwegen.

Goedgekeurd

Saxenda Liraglutide is door de FDA goedgekeurd als een effectief middel om af te vallen wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een gezonde levensstijl die regelmatige lichaamsbeweging en een calorie-gecontroleerd dieet omvat. Het werkt door het blokkeren van eetlust hormonen die uw hersenen vertellen dat u honger heeft terwijl dat niet zo is, waardoor u zich langer vol voelt en minder hunkert naar ongezond voedsel. In klinische studies verloren patiënten die Saxenda namen aanzienlijk meer gewicht dan degenen die een placebo kregen – gemiddeld 10 procent of meer  van hun lichaamsgewicht – na 56 weken behandeling.

Bijwerkingen

Het is echter belangrijk op te merken dat Saxenda bijwerkingen kan hebben zoals misselijkheid, braken, diarree, constipatie en hoofdpijn. In sommige gevallen hebben patiënten duizeligheid en maagklachten gemeld tijdens het gebruik van het geneesmiddel. Bovendien is langdurig gebruik van Saxenda in verband gebracht met een verhoogd risico op pancreatitis, een mogelijk levensbedreigende aandoening. Daarom is het belangrijk de mogelijke risico’s met uw arts te bespreken voordat u met de behandeling begint. 

Het is ook belangrijk te onthouden dat Saxenda niet mag worden gebruikt ter vervanging van veranderingen in levensstijl zoals dieet en lichaamsbeweging; deze moeten deel blijven uitmaken van elk succesvol afslankprogramma. Ook als u geen zinvol gewichtsverlies ervaart op de drug, is het nog steeds belangrijk een gezonde levensstijl aan te houden voor de algemene gezondheid en het welzijn.

 

Uiteindelijk moet de beslissing om Saxenda in te nemen met uw arts worden besproken en zorgvuldig worden afgewogen tegen de mogelijke risico’s. Als u en uw zorgverlener met kennis van zaken instemmen, kunnen de voordelen van dit medicijn veel groter zijn dan de risico’s – vooral wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere gezonde gewoonten In het algemeen moeten patiënten voorzichtig zijn bij het gebruik van Saxenda en ervoor zorgen dat zij zich bewust zijn van alle mogelijke bijwerkingen voordat zij met de behandeling beginnen. Hoewel de resultaten van gewichtsverlies van persoon tot persoon kunnen verschillen, hebben veel mensen positieve resultaten gezien die hen kunnen helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken.