Ace Magazine
Image default
Financieel

Reyhan Uitzendbureau huisvesting van migranten

De sleutelvraag omtrent vraag & aanbod van arbeidsmigranten en hoe Reyhan Uitzendbureau hier op inspeelt en toepast binnen de organisatie.

Er is natuurlijk een groot te kort aan huisvesting, dit betreft niet alleen een nationaal probleem, maar ook voor arbeidsmigranten is er een groot te kort aan huisvesting. Vraag en aanbod zijn natuurlijk de belangrijkste schakels binnen een economie, wie goed kan inspelen op de vraag met het juiste aanbod zal altijd de markt leiden. Reyhan Uitzendbureau heeft hier vroeg op weten in te spelen.

De combinatie van het ondernemen en de passie voor vlees blijft een ouderwets concept. Er zal altijd vraag zijn voor een branche wat moeilijk de automatiseren valt. De weerstand tegen de automatiseren komt omdat moeder natuur het niet toelaat. De anatomie zal altijd het zelfde blijven een ham zal altijd de zelfde botten tellen, een schouderblad zou altijd de zelfde vorm houden maar toch is het bijna onmogelijk om zonder menselijke waarneming het vlees te scheiden zonder verspilling en tegelijk in de snitten wie gewenst zijn.

Nu vraagt u zich zeker af wat heeft dit met de huisvesting van arbeidsmigranten te maken. Door de constante vraag naar personeel wat na verwachtingen nog lang zal voortzetten is er dus ook een veilig en leefbare onderkomen nodig. Door deze verwachtingen heeft de heer Askin Reyhan aldus ook oprichter en eigenaar in een vroeg stadium zich sterk gefocust op het investeren in zijn huisvesting.

Volledige vakantie parken en objecten als scouting gebouwen, oude kloosters, oude bankgebouwen en ook nieuwbouw woningen werden opgekocht en helemaal klaargemaakt volgends de richtlijnen van de SNF normeringen (stichting normering flexwonen). Door alles in eigen beheer te houden heeft hij altijd het afhankelijkheid probleem weten te omzeilen en zo ook de medewerkers kunnen belonen met lage huurprijzen.

Waar anderen wekelijks tussen de 100€ en 125€ per persoon rekenen, rekent Reyhan tarieven van hoogstens €60,- per week All-in. Door een eigen facilitaire dienst wie beschikt over eigen afvaldiensten, installateurs, timmermannen, elektriciens en schoonmakers worden de huizen en kamers constant in optimale staat gehouden. De kamers worden standaard schoon opgeleverd met een duidelijke informatiekaart omtrent de huisregels, een nieuwe bestekset en nieuwe bedset. In de media wordt vaak een beeld geschetst van stereotype migranten woningen, dat is niet van deze tijd en dit beeld is onterecht. De SNF houd via hun locatieregister de controle over de beschikbare woningen.

Er zijn strenge eisen wat begint bij de grootte van het matras tot metingen van lichtval binnen een kamer ook worden natuurlijk facilitaire voorzieningen zoals keukens, toiletten en badkamers goed bekeken. Via hun voorwaarden kan iedereen deze standaarden ook terugvinden, ook worden interessante woningen wie in aanmerking komen voor het portofolio van Reyhan Uitzendbureau eerst gemeten aan de hand van de SNF voorwaarden.

Bij een positief resultaat gaat Reyhan Uitzendbureau over tot een koop, dus dat wil zeggen dat de SNF voorwaarden als leidend wordt gezien. Objecten wie in de betreffende staat niet in aanmerking komen voor een SNF normering maar met interessante potentie worden door vaste aannemers bekeken. Zoals beschreven is de huisvesting een belangrijke schakel binnen deze organisatie en de overtuiging is er toch daadwerkelijk. Er wordt met man en macht gewerkt om alles tot op de puntjes te verzorgen.