Je eerste koopwoning

Je eerste woning kopen? Zo maak je de juiste financiële beslissingen!

Het kopen van je eerste huis is een spannende stap. Er komt veel informatie op je af en er valt veel te regelen. Van hypotheek tot taxatiekosten, en van een bouwkundige keuring tot verzekeringen. Al deze nieuwe informatie brengt best wat stress en onzerkerheden met zich mee. Met behulp van een hypotheekadviseur ben je er zeker van dat je weloverwogen beslissingen maakt waar je achteraf geen spijt van krijgt.

De hoogte van je hypotheek bepalen

Wanneer je op zoek bent naar je eerste huis, of misschien al wel je droomhuis op het oog hebt, is het handig om te weten hoeveel je kunt lenen. Op internet zijn er diverse tools waarbij je dit globaal kunt berekenen. Samen met je adviseur bespreek je diverse scenario’s over het afsluiten van de hoogte van je hypotheek. Zo is het verstandig om na te denken over hoe je financiën eruit zien wanneer je minder wilt gaan werken, met pensioen gaat, of als er onverhoopt iemand komt te overlijden.

Welke hypohteekaanbieder kies je?

Wanneer je een goed gevoel hebt over de hoogte van je af te sluiten hypotheek zal je adviseur jou adviseren over diverse soorten hypotheekaanbieders. In dit hypotheekadvies gaat jouw adviseur opzoek naar de beste hypotheekaanbieder voor jouw situatie. Natuurlijk wil je een zo laag mogelijke rente, maar ook andere factoren kunnen in dit advies een belangrijke rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid tot boetevrij aflossen.

Welke hypotheekvorm kies je?

 

In een hypotheekadvies geeft jouw adviseur ook advies over de mogelijkheden die er bestaan om je hypotheek af te lossen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een annuïtaire aflossing. Hierdoor blijven je maandlasten gedurende de hypotheekschuld altijd gelijk. In het begin van de looptijd betaal je veel rente, en los je elke maand een klein stukje af. Deze verhouding verschuift ieder jaar, waardoor je tegen het einde van je hypotheekschuld voornamelijk aflost en weinig rente betaalt. Naast een annuïtaire aflossing kun je ook kiezen voor een lineaire aflossing. Bij deze vorm van aflossing betaal je in de beginperiode van je hypotheekschuld een hoger maandbedrag, maar naarmate jouw hypotheek vordert wordt dit bedrag steeds lager.

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste financiële beslissingen maakt bij de aankoop van je eerste huis? Een hypotheekadviseur helpt jou bij iedere stap!

 

Harms & Bakx

De eglantier 404

7329 DL Apeldoorn

 

https://www.harmsbakx.nl/hypotheek/hypotheekadvies-apeldoorn-kampen-onafhankelijke-hypotheekadviseur