Ace Magazine
Image default
Financieel

Het beste gratis hypotheekadvies

Een goed hypotheek advies is belangrijk ! Het advies wat u krijgt bepaald voor een groot deel hoe uw lasten er op woongebied de komende jaren er uit gaan zien. Belangrijk bij een goed hypotheek advies is dat u iemand in de arm neemt die gekwalificeerd is als erkent hypotheek adviseur. Deze geeft u de garantie dat het advies solide is en niet alleen op mooie praatjes is gebaseerd. Op deze site kunnen we u geen advies geven. De reden daarvoor is eenvoudig, iedere situatie is namelijk anders en ieder zijn wensen zijn anders. We kunnen wel een aantal zaken uitleggen die belangrijk zijn bij een zodat u deze kennis mee kan nemen naar een adviseur of ze zelf ter sprake kan brengen bij het advies gesprek.

Zoals boven al gezegd is een hypotheek advies persoonlijk, het advies is anders voor de buurman dan voor u.
Wat is belangrijk om op te letten:

  • Ga na of in geval van nood u de hypotheek lasten ook op 1 inkomen kan betalen, neem dus niet een te hoge hypotheek.
  • Kijk ook goed of u in aanmerking komt voor hypotheek garantie, veel adviseurs vergeten dit wel eens te vertellen omdat met hypotheek garantie de aanvraag langer kan duren of soms afgewezen wordt.
  • Kies niet altijd voor de” goedkoopste hypotheek “, goedkoop op het eerste gezicht kan duurkoop op termijn zijn ( denk bijv, aan de goedkope aflossingsvrije hypotheek tegenover de duurdere Spaarhypotheek ).
  • Zorg dat risico’s die u privé loopt goed in kaart worden gebracht. Denk dan bijv, aan arbeidsongeschiktheid .Wat doet u werkgever voor u wanneer dat gebeurd, neem niet klakkeloos aan dat de werkgever dit allemaal goed heeft geregeld.
  • Ook belangrijk bij een hypotheek advies is te kijken naar de toekomst, heeft u nu kleine kinderen dan kan het zo zijn dat ze over een aantal jaren dure schoolgaande kinderen worden. Als dat tevens een moment is waarop u de rente opnieuw vast moet zetten dan kan dat lastig zijn zeker wanneer de hypotheekrente dan hoger is.
  • Wanneer u al een hypotheek heeft bekijk dan de mogelijkheden om deze mee te nemen, en er alleen een nieuw lening deel bij te nemen wanneer de nieuwe hypotheek hoger is . Ook is dit het geval bij levensverzekeringen, wanneer u de “oude” hypotheek beeindigd kunt u wel de “oude” levensverzekering in stand houden en opnieuw koppelen aan de nieuwe hypotheek. Dit is veelal voordeliger omdat verzekeringsmaatschappijen de premie voor dergelijke verzekeringen vaststellen aan de hand van uw leeftijd en gezondheid. Toen u de “oude” levensverzekering afsloot was u altijd jonger dus is die verzekering bijna altijd goedkoper.
  • Laat u niet verleiden door lage rente aanbiedingen, de aanbieders van lage hypotheek rentes zijn veelal de adviseurs die zoveel mogelijk extra producten naast uw hypotheek willen verkopen. wat het rente voordeel teniet doet.

Dit is slechts een kleine greep uit de zaken waar u op moet letten bij een hypotheek advies. Spreek altijd met meerders hypotheek adviseurs dan zult u zien dat er een groot verschil is in partijen die hypotheek advies aanbieden. Neem deze kleine moeite het levert u veel geld op .

http://www.hypotheekbereken.com/wat-is-een-lineaire-hypotheek/