Ace Magazine
Image default
Financieel

Geld lenen zonder bank

De populairste manier van lening is natuurlijk een lening bij de bank. Maar er zijn ook steeds meer aanbieders actief op de markt welke geen bank of een dochteronderneming daarvan zijn. Vaak biedt het lenen zonder bank veel voordelen zo stelt Geldlenenzonderbank.net.

 

Geen BKR registratie

Veel particuliere aanbieders van persoonlijke leningen kijken, in tegenstelling van een bank, niet hoe u bij de BKR geregistreerd bent. Het BKR (Bureau Krediet Registratie) houdt een elektronisch dossier bij van iedereen die krediet heeft afgesloten. Wanneer u bijvoorbeeld een betalingsachterstand hebt zult u een zogenaamde BKR code krijgen, dit kan u ook krijgen als u niet bereikbaar bent voor de bank. De bank kijkt hiernaar om te kijken of ze u een (nieuwe) lening aanbieden. Bij een eventuele betalingsachterstand zal een bank huiverig zijn om een nieuwe persoonlijke lening te verstrekken. Bij een persoonlijke lening zonder bank zal hier niet naar worden gekeken zodat uw lening niet op die grond zal worden afgewezen.

 

Snelle aanvraag

Een andere grote voordeel van een persoonlijke lening afsluiten zonder bank is dat de procedure voor de aanvraag van een lening veel sneller gaat dan bij de bank. Er worden hier slecht de benodigde gegevens gevraagd en de aanvraag zal snel worden behandeld. Door de snelle aanvraag zult u het geld ook al snel op uw rekening hebben, soms al wel de volgende dag. Dit scheelt u veel papierwerk en kunt u snel beschikken over het geleende bedrag. Het geld lenen zonder bank wordt door veel mensen gezien als de toekomst van het lenen. Het lenen zonder bank is vooral bedoeld voor kleine leningen met een relatief korte looptijd, ongeveer 6 tot 60 maanden. Vergelijk voor het afsluiten van een persoonlijke lening zonder bank altijd goed, zoek voor u de passende aanbieder. Dit kunt u makkelijk via het internet doen.