Ace Magazine
Image default
Financieel

Bitcoin Cash raakt eindelijk de $1,5K

Bitcoin-geld is meer dan 96 procent gestegen ten opzichte van recente dieptepunten, maar zit nog steeds gevangen in een bearish patroon, geven de technische grafieken aan.

Vanaf het moment van schrijven handelt Bitcoin Cash (BCH) op $ 1.500, volgens de gegevensbron Coinmarketcap . ‘S Werelds op drie na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur met 11 procent gestegen, waardoor dit de grootste gainer is onder de top 10 cryptocurrencies.

Het sterke herstel van de low van 6 februari van $ 764 ligt in de lijn van de opleving die we de afgelopen 10 dagen hebben gezien in de bredere markten. Dat gezegd hebbende, heeft BCH in die periode beter gepresteerd dan andere crypto-marktleiders, behalve litecoin, dat in de buurt ligt van 110 procent van de lows van 6 februari.

De rally wordt ondersteund door goed nieuws over de fundamenten. Zo hebben de gedecentraliseerde marktplaats OpenBazaar en cryptobetalingsfirma BitPay de afgelopen weken zowel ondersteuning voor BCH toegevoegd.

Dat gezegd hebbende, moeten BCH-stieren een aantal kritische weerstandsniveaus overwinnen voordat ze de overwinning op de beren claimen.

4-hour chart

 

  • De breakout met een hoog volume en omgekeerde kop en schouders geeft een bearish-tot-bullish trendverandering aan en heeft de deuren geopend voor een rally van $ 2.100 (doel volgens de gemeten hoogtemethode).
  • De voordelen worden echter begrensd door de halsweerstand (vroegere ondersteuning) van de hoofd-en-schouders bearish omkering op de daily chart hieronder.

Dagelijkse grafiek

 

  • Halsweerstand wordt gezien bij $ 1.533 en is het aftoppen van winsten in BCH.
  • BCH zit nog steeds vast in het dalende kanaal (gemarkeerd door lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten), wat betekent dat de algehele vooruitzichten nog steeds bearish zijn.
  • Het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (MA) en 100-daagse MA zullen waarschijnlijk een bearish cross-over zien (50-daagse MA snijdt 100 dagen MA van bovenaf, wat wijst op een bearish vooroordeel).
  • Aan de andere kant zijn de relatieve sterkte-index (RSI), de 5-daagse MA en de 10-daagse MA sterk in het voordeel van de stieren.

Uitzicht

  • Een dagelijkse afsluiting (per UTC) van meer dan $ 1.756 zou een opwaartse breuk van het dalende kanaal betekenen, wat geloofwaardigheid zou toevoegen aan een omgekeerde break-out van hoofd en schouders (te zien in de 4-hour chart), en een aanhoudende rally tot $ 2.000 zou kunnen opleveren.
  • De bullish dagelijkse RSI en 5-daagse MA, 10-daagse MA geven aan dat BCH waarschijnlijk boven de weerstand zal uitkomen bij $ 1.533 (hoofd-halslijn) en in de komende paar dagen naar $ 1.756 gaat.
  • Als BCH er echter niet in slaagt om $ 1.533 te sluiten en te sluiten (volgens UTC) onder $ 1.100, dan zou de vooruitzichten bearish worden.
https://cryptokickoff.nl/cryptocurrency/bitcoin/