Ace Magazine
Image default
Eten en drinken

Samba Show

Samba show in traditionele stijl

Niet overal kun je entertainment huren die het altijd goed doet. Natuurlijk kun je een bandje huren voor een bijeenkomst of bedrijfsfeest, maar er is een grote kans dat niet iedereen dezelfde muziek leuk vindt. Dat is bij Braziliaans entertainment wel anders! Braziliaanse muziek is heerlijk “upbeat” en zorgt er voor dat je echt niet stil kunt zitten in je stoel. Dit soort muziek maakt van de saaiste bijeenkomst een gezellig feestje. Dit is wat je kunt verwachten van een traditionele samba show:

Sambadansers in traditionele kledingstijl dansen op ritmische sambamuziek. Neem alles goed in je op; de beat van de muziek en hoe de dansers er feilloos op reageren, hoe de dansers al hun bewegingen vlekkeloos uitvoeren en natuurlijk wat de dans je laat voelen.  Al dit en meer kun je verwachten wanneer je een samba show bekijkt. Het is een echte “crowd pleaser” en je zult vast alleen maar lovende reacties horen over de show. Er zijn ook samba shows die een gebruik maken van samba muziek, maar in plaats daarvan gebruik maken van bossanova muziek. Benieuwt? Boek vandaag nog een echte samba show.

Braziliaanse muziek

Samba muziek wordt traditioneel gebruikt in dit soort samba shows. Dit soort muziek is vooral bekend vanwege het gebruik in carnavals, vooral in Rio de Janeiro. De muziekstijl heeft invloeden uit Afrika, Europa en zelfs Amerindische invloeden. Uit samba kwam bossanova voort. Samba werd als basisritme gebruikt en zo ontstond eind jaren vijftig van de 20ste eeuw bossanova. Deze muziekstijl heeft veel jazz invloeden en klinkt altijd erg warm en sensueel. Bossanova klinkt nooit agressief en is altijd rustig.