Ace Magazine
Image default
Eten en drinken

Denk je aan Schotland, dan denk je aan Whisky

Schotland is het land van stoere mannen en vrouwen. In dit prachtige land hebben de vrouwen een dosis pit waar je van achteroverslaat. En de mannen doen niet moeilijk als er een boom over de weg ligt. Die pakken ze gewoon op en werpen hem aan de kant.

Geen wonder dat in zo’n stoer land een stoere drank als Whisky is ontstaan. Scotch Whisky is onstuimig en ruig, precies zoals het landschap, de natuur en de mensen. Hoewel er ook andere landen zijn waar Whisky/Whiskey (zoals Amerika en zelfs Japan) wordt gestookt, is en blijft Schotland  de bakermat van deze heerlijke karaktervolle drank. De liefhebber weet, als het niet uit Schotland komt, is het geen echte Whisky

Lange geschiedenis

De geschiedenis van Scotch gaat ver terug. De oudste distilleerderijen zijn rond 1700 al opgericht. Maar Scotch heeft ook mindere tijden gehad. Vooral aan het einde van de vorige eeuw kampte de Schotse whisky met een dalende populariteit. Dit is voor een aantal destilleerderijne fataal geworden. Eeuwig zonde, want de Schotse Whisky is onder kenners nog steeds razend populair.

De liefhebber heeft echter geluk, want er zijn nog steeds een groot aantal echt-Schotse destilleerderijen. Elk maakt een whisky die uniek is. Hoewel ze allemaal geweldig zijn, heeft elke Scotch zo zijn eigen karakter en smaak.

Zeldzame Schotse whisky met een rijke nalatenschap

Ook van de destilleerderijn die ten onder zijn gegaan, zijn gelukkig nog flessen te vinden. Voor de echte liefhebber is er Elite Whisky. Hoewel deze website ook Amerikaanse whiskey (Bourbon) en zelfs Japanse whiskey in het assortiment heeft, is de collectie Schotse Whisky echt de parel in het assortiment.  Want waar vind je nod die heerlijke Ardbeg uit 1975, een 36-jaar oude Littlemill Cadenheid of Laphroaig Unblended uit de vroege jaren ‘80?

Behoor jij tot de echte Whisky-connaisseurs en wil jij de allerbeste, zeldzame, Schotse Whisky in huis halen? Bezoek dan EliteWhisky.com en laat je overweldigen door ons unieke aanbod.

https://elitewhisky.com/