Ace Magazine
Image default
Eten en drinken

De lekkerste popcorn maken; vanuit huis!

Waarschijnlijk krijgt iedereen een warm gevoel in je buik als je terug denkt aan de vrijdag en zaterdagavonden in je kindertijd. En dan heb ik het over basisschool kindertijd, toen flippo’s en knikkers nog hip waren. Dat wanneer je uitgeput thuis kwam van een zware dag rennen en hollen buiten, je als eerst op de bank plofte en wachtte tot het gezellige avondje kon beginnen. Lekker TV kijken met je ouders en zusjes en of broers. Maar het werd pas echt gezellig zodra moeders met een grote bak gekleurde popcorn aankwam rechtstreeks uit de popcorn machine. Heerlijk! Dat was pas echt genieten.

Natuurlijk kon je gekleurde popcorn maken in een pan of middels een popcorn machine gebruiken. Uiteraard is het met een pannetje wel iets goedkoper en je hoeft natuurlijk geen popcorn machine te kopen. Ik denk dat iedereen wel eens zoete popcorn heeft gemaakt of maakt en  als je je heel feestelijk voelt kun je ook gekleurde popcorn maken. Wat ook een vergeten delicatesse is en een vergeten kunst, is karamel popcorn maken. Zo lekker zoet en knapperig. Dat wil iedereen wel op een gezellige vrijdag avond eten! Je moet je er zelf natuurlijk wel van bewust zijn dat popcorn niet de meest gezonde snack is. En al helemaal niet als deze gebakken zijn in een flinke scheut olie of gekarameliseerd zijn met een goud gelig laagje hemelse karamel.

Wel moet ik verklappen, en dit weet de gemiddelde mens niet, dat er in popcorn best veel vezels zit omdat het gewoon gepofte mais is. En mais is een natuur product wat in origine heel gezond is. Tevens zit er nog best wat eiwit in. In dit artikel lees je hoe je popcorn moet maken met een popcorn machine of ouderwets in de pan. Tevens staan er lekkere recepten beschreven.

https://kookspullenwinkel.nl/inspiratie/zo-maak-je-zelf-de-lekkerste-popcorn-met-over