Ace Magazine
Image default
Eten en drinken

Bier proeven in Breda

In Breda weten ze wat het goede leven is. In deze bourgondische stad in Noord-Brabant houden de mensen nog van ouderwets lekker eten en drinken. En daar hoort natuurlijk een goed biertje bij. En dan niet een standaardbiertje van de tap, maar een speciaalbier. Gelukkig is het speciaalbier, in al zijn varianten, de afgelopen jaren aan een ware opmars bezig. Bierdrinken is puur genieten geworden.

Bierproeverij Breda

Het zal geen verrassing zijn dat een bierproeverij in Breda wel iets serieuzer wordt aangepakt dan het overhandigen van een paar mooi uitziende flesjes. Je proeft het bier niet alleen, maar je leert er van alles over. Tijdens de workshop en bierproeverij in één van de speciaal geselecteerde horecagelegenheden vertelt een Bier-o-loog je van alles over de verschillende ingrediënten, het brouwproces en de geschiedenis van de diverse speciaalbieren.

Speciale locaties voor de beste proeverij

Voor het bierproeven zijn een aantal locaties geselecteerd. Bij de selectie kijken we naar het licht in de ruimte en de aanwezigheid van geuren. Een goed proeflokaal is vrij van geurtjes, zodat de geuren en aroma’s van het speciaalbier goed tot hun recht komen. Je zult zien dat het goed opsnuiven van de geur van je speciaalbier de smaakbeleving  veel intenser maakt.

Geniet en drink met maten

Vergeet niet te genieten. Drink samen met vrienden of vriendinnen en wissel je ervaringen uit. Wat proef je? Waar doet het je aan denken? Welk speciaalbier bevalt je het beste. Door tijdens het proeven al van gedachten te wisselen wordt je nóg bewuster van de unieke smaak van elk speciaalbiertje.

Mogelijkheden

Een bierproeverij met workshop is mogelijk voor groepen vanaf tien personen. En mocht je na het proeven honger hebben gekregen, er zijn diverse diner opties beschikbaar waar je van kunt kiezen. Uiteraard geniet je tijdens de maaltijd van een welverdiend biertje.

Proost!

http://www.bier-proeverij.nl/locaties/bierproeverij-breda/