Ace Magazine
Image default
Eten en drinken

Aardappelsoort Perfect Voor Het Maken Van Frietjes

We houden allemaal van frietjes, nietwaar? Ze passen het beste bij onze belangrijkste fastfood bestellingen. We smullen er zo nu en dan van wanneer we uit eten willen of afhalen. Als je echter thuis frietjes wilt maken, moet je weten wat voor soort aardappelen je moet kiezen.

Hier zijn enkele voorbeelden van ideale aardappelen voor friet die u de volgende keer dat u boodschappen doet moet kopen:

Idaho Russet Aardappel

Zoals bekend onder de naam, hebben de Idaho Russet-aardappelen een roodbruine schil met wit vlees. Deze typische aardappelen komen bij ons op als we er normaal aan denken. Het intrigerende kenmerk van deze aardappelen is hun neutrale aardappelsmaak.

Het neutrale smaakvermogen maakt het ideaal om aan verschillende gerechten te worden toegevoegd, vooral voor frites, omdat de smaak zelf kan worden verrijkt. Bovendien hebben deze aardappelen een luchtige en zachte textuur, wat ook helpt bij gerechten met puree of bakken.

Een ander aantrekkelijk element is dat ze absorberend zijn, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verrijkt met verschillende smaken. Ze vormen een geweldig paar met boter en room. Gebruik ze echter niet in salades.

Yukon Gold Aardappelen

Dit soort aardappelen zijn universele aardappelen die in meerdere gerechten gebruikt kunnen worden. Ze hebben een heldere en gladde textuur met licht zoete voedingsstoffen. Het plantaardige en vochtige vlees maakt ze het beste voor het bakken van gerechten, bij uitstek geschikt voor het maken van frites. Daarnaast kunt u ze ook toevoegen aan gerechten die grillen of braden.

Katahdin Aardappelen

Als u op zoek bent naar onmiddellijke opties, dan zijn Katahdin-aardappelen degene die u kunt krijgen. Ze hebben een gladde en olieachtige textuur met een klassieke aardappelsmaak. De romige en zachte binnenkant van deze aardappelen maakt ze ideaal voor het koken en bakken van gerechten.

Ze zijn ook bij uitstek geschikt voor het maken van frites en kunnen ook verrijkt worden met verschillende smaken. Ze passen echter niet goed bij aardappelsalade of granen, omdat ze hun vorm niet kunnen behouden vanwege hun zetmeelachtige karakter.

Frieslander Aardappelen

Een goede bron van vitamine C en kalium, frieslander aardappelen zijn ook uitermate geschikt voor het maken van frites. In Nederland zijn ze het populairst als het gaat om het maken van frites.

Deze aardappelen zijn het meest geschikt voor gerechten met bakken, braden, frituren of pureren. De luchtige consistentie van deze aardappelen zorgt voor een knapperige buitenkant wanneer ze boven de barbecue worden gekookt. Daarnaast kunnen deze aardappelen geserveerd worden met traditionele gerechten vermengd met uien, wortelen etc. Bovendien kunnen ze ook 4-6 weken bewaard worden en passen ze goed bij rundvlees, spek, vis, appels, rozijnen en ander exotisch fruit .

Het kiezen van je aardappelen kan ontmoedigend zijn als je er niet aan gewend bent. Als u echter een beetje moeite doet, kunt u uw lekkere frietjes zelfs thuis op restaurant niveau maken. Zorg ervoor dat u het juiste recept volgt als u iets aan uw gerechten toevoegt. Dit helpt ook bij het kiezen van de juiste aardappel voor het gerecht. Fijne maaltijd!