Ace Magazine
Image default
Bedrijven

De koers van Ethereum

De meeste mensen zijn alleen bekend met Bitcoin maar weten niet dat Ethereum daarna de grootste is. In de afgelopen jaren wordt Ethereum steeds populairder en krijgt het steeds meer aandacht. Vooral in het jaar 2017 beleefde de Ethereum koers een flinke stijging. Waar de waarde van een munt in Januari 2017 nog rond de 10 euro lag was dit in Januari 2018 gestegen naar om en nabij de 1000 euro. Voor de experts en geleerde, en voor iedereen eigenlijk, is het moeilijk te zeggen hoe de toekomst van Ethereum er op korte termijn uit gaat zien. De meeste zijn er echter van overtuigd dat de munt in de verre toekomst wel een belangrijke rol gaat spelen.

 

 

Bewegelijke koers

 

Ethereum heeft een koers die van hoog naar laag gaat en dus niet te peilen is. Dit hoeft niet meteen nadelig te zijn, maar hoewel het de munt ook kansrijk maakt voor investeerders zit er ook behoorlijk wat risico in het verhandelen ervan. Hoeveel verhalen over koersstijgingen en winst je ook hoort, onthoud altijd dat koersen nooit alleen maar naar boven gaan. Iets wat hoog is moet ook weer omlaag komen. Een gezegde dat erg goed toepasbaar is in de wereld van crypto. Er wordt dan ook sterk aangeraden dat je te allen tijden handelt met geld dat je kunt missen en in de toekomst niet nodig hebt voor belangrijkere dingen.

 

Vilak Buterin & Gavin Wood

De munt is pas een aantal jaar oud aangezien het eind 2015 werd gelanceerd. Hier waren Vitalik Buterin en Gavin Wood verantwoordelijk voor. Buterin had het idee al op papier staan in 2013. Gedurende dat jaar werd de munt als open source gepresenteerd. Buterin is zelf een groot fan van Bitcoin en gelooft er ook heilig in. Toch vindt hij dat Bitcoin een scripttaal mist voor applicatieontwikkeling, dit voor hem de voornaamste reden om Ehtereum te lanceren. Ether is de cryptocurrency die hoort bij het project, ook wel bekend als ETH. Voor de mensen die het zich afvragen: Ja, je kunt ETH minen. Net als bij Bitcoin en vele andere cryptomunten dus.

 

https://www.ethereumkoers.com/