Ace Magazine
Image default
Energie

Waarom wordt groene stroom goedkoper

We maken allemaal bewuste en onbewuste keuzes in het leven. Bij sommige van die keuzes kan het al eens goed zijn om bij de gevolgen en de effecten ervan stil te staan. Denk hierbij maar eens aan je keuze van elektriciteit. Het klinkt misschien banaal maar de keuze die je hierin maakt, heeft ook wel degelijk gevolgen en effecten. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen groen stroom en grijze stroom. Mensen die voor groene stroom kiezen, kiezen voor het gevolg dat zij meehelpen aan een beter milieu. Het is uit den boze dat groene stroom veel duurder is dan grijze stroom. Vroeger was dit zo, maar het tegendeel is intussen al wel bewezen. Sterker nog, groene stroom wordt stilaan zelfs goedkoper dan grijze stroom. Maar waarom wordt groene stroom goedkoper?

 

Subsidies van de overheid

 

Tegenwoordig wordt iedereen enorm gestimuleerd en gemotiveerd om zich in te zetten voor het milieu? Zo dus ook de energiemaatschappijen. Wanneer zij zich dus ook inzetten voor het milieu en groene stroom gaan aanbieden aan hun klanten, ontvangen zij hiervoor subsidies van de overheid. Er is enorm veel aanbod in groene energie en daarom kunnen deze leveranciers deze aan lage prijzen inkopen. Grijze energie daarentegen, wordt alsmaar duurder. Deze worden opgewekt uit fossiele brandstoffen en hierdoor moeten er tal van kosten worden gemaakt tegen klimaatverandering. Deze kosten worden natuurlijk doorgerekend in de prijs van de energie.

 

Zelf opwekken en onuitputbaar

 

Naast het feit dat groene stroom steeds goedkoper wordt, zijn er nog andere redenen om over te stappen op dit middel. Zo kan je zelf groene energie opwekken door zonnepanelen op je dak te installeren. Op deze manier kies je voor een duurzame manier van energie opwekken omdat zonne-energie onuitputbaar is. De zon schijnt vaak genoeg en zelfs als er geen zon is, is daglicht voldoende om energie op te wekken via zonnepanelen.

 

Collectief

 

Naast je bijdrage aan het milieu en het feit dat groene energie steeds goedkoper wordt is er ook nog het collectieve besef. Ok, het is waar dat je in je eentje niet alleen de wereld kan veranderen en het milieu kan gaan verbeteren. Maar elk stapje is een stap in de goede richting en je zet er wel een voorbeeld mee. Wanneer je zonnepanelen installeert op je dak, zien mensen dat je je inspant voor het milieu en volop voor groene energie gaat. Aangezien er geen mensen echt tegen zullen zijn, kan het alleen maar aanzetten tot jouw voorbeeld volgen!

 

https://123vergelijkers.nl/