Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Waarom je netwerkbeheer uitbesteden?

Je netwerkbeheer uitbesteden is iets waar je misschien al eens eerder over hebt nagedacht, maar het kwam er tot nu niet van om het te regelen. Maar je netwerkbeheer uitbesteden is echt geen verkeerd idee. Het grote voordeel is dat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het maken van back-ups of het plaatsen van software updates. En als er een probleem is, dan is er direct hulp voorhanden. Je hoeft niet te gaan bellen naar een netwerkbeheerder in de hoop dat deze binnen nu en een paar dagen tijd voor je heeft. Als een contract hebt voor het uitbesteden van je netwerkbeheer dan is hulp bij storingen meestal inbegrepen.

Wat doet een netwerkbeheerder voor jouw bedrijf?

Als je kiest voor netwerkbeheer uitbesteden dan kies je meestal voor een totaalpakket. Het bedrijf dat het beheer van je netwerk van je overneemt, neemt je alle werkzaamheden uit handen. Het maken van regelmatige back-ups maar ook het plaatsen van nieuwe software of updates van pakketten die je al gebruikt. Daarnaast kun je een beroep op de netwerkbeheerder doen voor het plaatsen of vervangen van hardware zoals werkstations of printers. Het enige dat je daarvoor moet doen is een telefoontje plegen en vaak staat er dezelfde dag al een IT-deskundige bij je voor de deur. Zeker als er sprake is van een probleem dat snel moet worden opgelost. Je zit dus nooit meer dagen zonder e-mail of met een webshop die niet bereikbaar is.

Een bedrijf waar ik met een gerust hart mijn netwerk aan over kan laten

Natuurlijk is netwerkbeheer uitbesteden niet iets wat je aan zomaar iemand over wilt laten. Het bedrijf moet betrouwbaar zijn en beschikken over de juiste kennis. Nemesys heeft zich op alle punten in de afgelopen jaren uitstekend bewezen. Zij beheren netwerken van bedrijven, instellingen en gemeenten en zorgen er op die manier voor dat al deze instellingen probleemloos kunnen werken. Wil je dat jouw bedrijf daar ook bij gaat horen? Neem dan direct contact op voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte op maat.

https://www.nemesys.nl