Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

iPhone X onbetaalbaar? Niet als refurbished

De iPhone X is één van Apple’s meest innoverende toestellen. Het toestel heeft een prachtig design, is razend snel. Apple is met dit nieuwe toestel een totale nieuwe koers ingeslagen. De iPhone zoals je hem ooit kende, is compleet geëvolueerd. In dit blog artikel over de iPhone X lees je alles wat je moet weten over dit populaire toestel van Apple.  

Waarom de iPhone ‘X’ kopen? 

De iPhone X zit boordevol vernieuwingen. Voor het eerst in de geschiedenis van Apple is het mogelijk om een Apple smartphone te ontgrendelen met je gezicht. De techniek die hierachter schuilt noemt Apple ‘Face ID’. Maar, dat is niet het enige. De iPhone X beschikt ook over een 5.8-inch OLED-display, welke verassend genoeg is geproduceerd door Apple’s grootste concurrent: Samsung. In tegenstelling tot de voorgaande ‘normale’ LCD-beeldschermen, is het OLED-beeldscherm van de iPhone X nog mooier én groter. De iPhone X is in principe kleiner qua formaat dan de iPhone 8 Plus, maar heeft wel meer beeldscherm en ook nog eens met een OLED-display. 

Waar staat de ‘X’ voor? 

De iPhone X is een eerbetoon aan het tienjarige bestaan van de iPhone. De ‘X’ slaat dus logischerwijs op het romeinse cijfer tien. Tien jaar naar de introductie van de iPhone, brengt Apple de iPhone X uit. Een tien jarig bestaan van een product kan een bedrijf (en zeker Apple niet) ongehoord voorbij laten gaan. Reden genoeg voor Apple om deze mijlpaal te vieren met een grote innovatie. De officiële benaming van de iPhone X spreek je uit als ‘iPhone tien’. Officieel spreek je de naam van deze Apple smartphone dan ook uit als ‘iPhone tien’. 

Wat is een OLED-beeldscherm? 

OLED staat voor ‘Organic Light Emitting Display’. OLED-beeldschermen hebben een veel betere kleurweergave dan de traditionele LCD-beeldschermen. Je merkt direct verschil met het prachtige beeldscherm van de iPhone X Space Grey. Zo is de ‘kleur’ zwart écht zwart op het OLED-display van de iPhone X. Bij een normaal LCD-beeldscherm heeft de kleur zwart een kleine grijzige tint. Een ander voordeel van OLED-beeldschermen is dat elke pixel onafhankelijk van elkaar kunnen worden gedimd en opgelicht, hier is geen aparte achtergrondverlichting meer voor nodig. Bij normale LCD-beeldschermen is dit wel het geval. Je krijgt hierdoor niet alleen een device met een betere kleurweergave, maar ook een dunner device.  

https://www.forza-refurbished.be/iphone/x/