Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Het nut van vr

Wat is Virtual Reality?

Virtual reality is de omgeving die door middel van computers wordt gegenereerd en met een virtual reality bril te bekijken is. De gebruiker krijgt een levensechte, interactieve ervaring door beeld en geluid. Het is mogelijk voor de gebruiker om de omgeving te verkennen én te manipuleren. In de toekomst zal het zelfs mogelijk zijn om de virtuele realiteit niet alleen te horen en te zien, maar ook om deze te voelen en misschien zelfs ruiken! In de verre toekomst zal de virtuele realiteit niet meer te onderscheiden zijn van de echte realiteit.

Virtual Reality heeft in 2016 een groot aandeel gekregen in Nederland, en groeit nog steeds altijd hard door. Na de succesvolle crowdfunding campagne voor de Oculus Rift in het jaar 2014 hebben grote tech bedrijven zich gestort op de virtuele wereld.

Virtual reality werd een lange tijd tegengehouden door de beperkte technologische mogelijkheden. Door de snelle ontwikkelingen op technologisch gebied wint virtual reality snel aan bekendheid.

Waarom VR zo gecompliceerd is

Er is veel computing power nodig om virtual reality beelden op de juiste manier weer te geven. De beelden moeten snel en precies weergegeven worden en reageren op de bewegingen die de gebruiker met het hoofd maakt.

De meeste VR brillen/headsets worden met kabels verbonden met een computer of console omdat dit de snelheid van de beelden bevordert.

Toepassingen VR

De toepassingen voor virtual reality zijn oneindig. Voor nu zijn vooral computergames erg in trek maar er komen steeds meer andere toepassingen. Voorbeelden daarvan zijn de virtuele tours en films die in virtual reality plaatsvinden. In de toekomst zouden daar nog toepassingen voor de medische, industriële en de onderwijssector. VR games zullen de toekomst gaan zijn.

https://www.vrbrilkiezer.nl/