Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Duurzaam printen op kantoor?

Als bedrijf wordt het steeds belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Hierdoor wil men laten zien dat men meer wil doen dan alleen winst maken. Dit begint vaak al op kantoor. We bespreken in dit artikel hoe er duurzamer geprint kan worden op kantoor.

Kies voor een refurbished printer

Wanneer je aan duurzaam denkt, denk je ook al vaak aan het hergebruiken van materiaal.  Door een A3 kleuren laserprinter kopen bij Refurbished Printer doe je hier automatisch aan mee. Een refurbished printer is een printer die al eerder gebruikt is, maar niet goed meer werkt. Zo een dergelijke printer wordt dan teruggebracht bij de winkel. Deze printers worden dan vervolgens helemaal nagelopen. Stapsgewijs worden alle onderdelen getest en waar nodig onderdelen vervangen, zodat er een volledig functionerende printer ontstaat.

Een juist beleid op kantoor

Naast het kiezen van de juiste printer is het ook belangrijk dat er duidelijk afspraken zijn gemaakt over het gebruik van de printer. Wanneer mag er namelijk geprint worden voor intern gebruik. Is het bijvoorbeeld nodig om wat uit te printen voor een meeting of kan dit ook op een scherm worden gepresenteerd. Wordt er daarnaast enkelzijdig geprint of moet altijd verplicht dubbelzijdig geprint worden? Dit zijn wellicht simpele dingen, maar wel de eerste stap naar een milieubewust kantoor. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat iemand dit beleid streng in de gaten houdt anders is dit allemaal voor niets.

Kies voor een veelzijdige printer

Het is wellicht al vanzelfsprekend, maar meerdere machines zorgen ook voor meer stroom. Om stroom te kunnen besparen is het dus altijd beter om een all-in-one printer te nemen. Hierdoor heb je aan een printer genoeg. Deze kan niet alleen scannen en kopiëren, maar kan ook zowel kleur als zwart-wit printen. Vooral een zwart-wit printer en een kleurenprinter worden in sommige gevallen nog los gekocht, terwijl het heel gemakkelijk met een apparaat kan.

Gerelateerde artikelen

Voordelen van machinebesturing

Het ideale label apparaat voor op de zaak én thuis

De belangrijkste voordelen van een alarmsysteem voor ouderen