Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

DJI Mavic 2 Pro kopen waar op letten?

DJI Spark een unieke selfie drone met HD camera en gimbal

Ga je voor je volgende vakantie een drone kopen? Heb je een compacte drone nodig die je onderweg in je binnenkant van je jas kan stoppen? Zoek dan niet verder, de Spark van DJI is de ideale drone in dit segment.

DJI Spark is een lichte en compacte selfie drone van 300 gram en heeft allerlei geavanceerde functies geerfd van veel duurdere drones, zoals van zijn grotere broer de DJI Mavic 2 Zoom. Dankzij het ultracompacte formaat past de mini drone gemakkelijk in je jaszak of op je handpalm. De vliegtijd bedraagt 16 minuten en de drone heeft een maximale vliegsnelheid van 50 km/h. De Spark is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren (wit, blauw, geel, rood, groen) en wordt geleverd met een 16 GB SD-kaart. Deze Spark drone is te besturen via een smartphone (bereik 100 meter), maar ook met een remote controller, waarbij het bereik tot maar liefst 2 km wordt verlengd.

De DJI Spark is uitgerust met een 2.3″ sensor met een max resolutie van 12MP. De camera is ultracompact en licht van gewicht. Bijzonder aan de Spark is dat DJI ondanks het compacte formaat toch een mechanische gimbal in de drone heeft weten te verwerken. Veel van de functies in de duurdere drones van DJI komen terug in deze mini drone. De Spark is behalve met een app (iOS of Android) ook met gebaren te besturen, bijvoorbeeld voor het maken van selfies of dronies. Doordat hij gebruikers aan hun gezichten herkent (FaceAware), kan de Spark op de hand van de juiste peroson landen. De Spark beschikt ook over allerlei verschillende vliegmodi en kan onder andere volgens een ingesteld patroon vliegen, zoals in een cirkel om een bepaald voorwerp.

De DJI Spark is vanaf 15 juni te koop voor 599 euro. De Spark is ook beschikbaar in een Fly More Combo versie met een extra accu, oplaadstation, opvouwbare propellers, storage box, schoudertas en een remote controller en gaat over de toonbank voor 799 euro.

https://www.dronekiezer.nl/drones/