Ace Magazine
Image default
Dieren

Vuurwerktraining voor je hond

Train uw hond op vuurwerk om zijn angst te verminderen. Dit doen met behulp van een gedragstherapeut is het beste, maar de tijd nemen om het zelf te doen kan ook veel helpen. Train uw pup om vertrouwd te raken met vuurwerk geluiden hond door ze maanden van tevoren te spelen. Begin met een laag volume en verhoog het geleidelijk. Elke dag zet je het iets harder, terwijl je je hond beloont voor zijn kalmte. Op die manier zal hij veel minder bang zijn bij echt vuurwerk.

Vuurwerkangst hond training

Als je je hond wilt trainen om niet bang te zijn voor vuurwerk, ga dan naar YouTube en vind genoeg videoclips met vuurwerkgeluiden. Dit is veel goedkoper dan een cd kopen met dezelfde geluiden. In de video of de videobeschrijving vind je vaak uitleg over hoe je je hond met vuurwerkangst kan trainen of kijk op vuurwerktraining hond.

Supplementen bij vuurwerkangst

Als uw hond bang is voor vuurwerk, zijn er bepaalde supplementen die u kunt overwegen om hem te geven. Aminocalm is een populaire keuze en bevat ingrediënten die gunstig zijn voor geluidsgevoeligheid, stressvermindering en algeheel welzijn. Vuurwerkangst van uw hond aanpakken? Wij hebben een aantal goede tips gegeven in dit artikel. Blijf vooral zelf kalm, stel uw hond gerust en begin ruim op tijd met regelmatig (dagelijks) een paar minuten te trainen voor het beste resultaat.

Zorg ervoor dat ook uw trouwe viervoeter niet meer bang hoeft te zijn voor vuurwerk en volg deze belangrijke stappen voor een stressloos hondenleven.