Ace Magazine
Image default
Dieren

Hoe kakkerlakken in je tuin aan te pakken voor ze je huis binnenvallen?

Niemand heeft graag kakkerlakken in huis, ze staan vaak bovenaan de lijst van nachtmerries op het gebied van ongedierte dan onze woning kan binnenvallen. Toch komt een kakkerlakken plaag zelden zomaar ineens voor, de beestje komen natuurlijk ergens van. En vaak hebben ze reeds je tuin overgenomen voor ze hun zinnen op je huis zetten, dit doen ze meestal als het buiten wat kouder begint te worden. Een oogje in het zeil houden tijdens de zomer en herfst in de tuin kan ervoor zorgen dan je ze voor kan zijn. Maar hoe doe je dat best?

KAKKERLAKKEN BESTRIJDEN IN JE TUIN

Kakkerlakken verdelgen in de tuin heeft een heel ander stel spelregels dan kakkerlakken verdelgen in huis, de producten die we binnen gebruiken zijn vaak immers ook dodelijk voor je planten. En een dode tuin is dan misschien wel kakkerlakken-vrij, maar het is toch echt geen zicht.

Diatomeeënaarde strooien is de beste oplossing om te beginnen kakkerlakken verdelgen in je tuin. Diatomeeënaarde is een fijn wit poeder gemaakt van de gefossiliseerde resten van diatomen (een soort algen). Het zit eigenlijk vol met zeer kleine maar scherpe deeltjes die letterlijk de kakkerlakken snijden, door deze wondjes zullen de kakkerlakken uitbloeden of uitdrogen en dus afsterven. Zit je al met een plaag dat gaat deze zeker verminderen of verdwijnen, maar het product blijft ook daarna ook gewoon actief en zal dus ook als een soort barriere optreden tegen eventuele nieuwe indringers die dan liever naar een veel vriendelijkere tuin zullen verhuizen. Het is gewoon in de handel verkrijgbaar, let wel op dat er twee soorten beschikbaar zijn. Degene die wij aanbevelen heeft meestal het label “food grade”, wat erop wijst dat er geen gevaar is voor mensen of huisdieren. De andere soort is wel gevaarlijk voor mens en dier, heeft daarbij ook nog geen effect op kakkerlakken en is meestal een product dat gebruikt zal worden in filters voor zwembaden en dergelijke… zie je diatomeeënaarde in een tuinwinkel dan zal het ook meestal de eerste soort zijn, maar het kan nooit kwaad om toch even te vragen als je niet zeker bent.

De tweede methode is ervoor zorgen dat er genoeg natuurlijk vijanden van de kakkerlak in je tuin te vinden zijn. Dit zijn op de eerste plaats vogels, je tuin aantrekkelijk maken voor vogels kan aangenaam zijn (wie wil er nu geen vogeltjes in zijn tuin?) maar is bovendien ook nog eens duurzaam en het help ook als ongediertebestrijding tegen andere plagen zoals slakken, wormen of mieren. Een heel goedkope en effectieve manier om vogels aan te trekken zijn het plaatsen van vogelhuisjes, een vogelbad of voederplekje. Let bij voederbakjes wel op dat je geen voer op de grond laat vallen (denk aan een voederplank met randen) want dat kan weer een aantrekkingspool worden voor muizen of andere ongediertes.

Nu heb je twee makkelijke en natuurlijke methodes om kakkerlakken tegen te gaan in je tuin, en bijgevolg dus ook veel minder risico dat ze zich tijdens de koudere wintermaanden in je (tuin) huis zullen vestigen. Heb je toch een plaag die je niet de baas kan is het inschakelen van een expert in ongediertebestrijding vaak een goed idee, denk in dit geval eens aan Limas Hygienics. Onze vakmannen staan u graag met raad en daad bij bij het kakkerlakken verdelgen.

Hebt u vragen over ongediertebestrijding twijfel dan niet om contact op te nemen met Limas Hygienics voor vrijblijvend advies, hulp of een offerte.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/kakkerlakken-in-je-tuin