Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Creatief met kleine kinderkamers

Ieder gezin heeft ermee te maken: de verdeling van slaapkamers in het huis. Logischerwijs zult u zichzelf een grotere slaapkamer toebedelen dan uw kind. En hoe meer kinderen, hoe kleiner de ruimtes waarin zij de nacht zullen doorbrengen en overdag zullen spelen of huiswerk zullen maken. Veel gezinnen kampen tegenwoordig met kleine kinderkamers, waar toch idealiter veel speelgoed en spullen in gepropt dienen te worden. Hoe richt je zo’n ruimte nou het beste in?

Functies van de kinderkamer

Een kinderkamer bestaat vaak uit een slaapplek en een werkplek en af en toe ook nog een relaxplek. Daarnaast is er ruimte nodig om kleding op te bergen in de vorm van een kast of lades. Het is dan ook niet voor niets dat ouders naar steeds creatievere oplossingen op zoek gaan om al deze functionaliteiten in de kamer te verwerken. Een van deze oplossingen vinden zij vaak in een combinatie van hoogslaper met bureau. Tegenwoordig zijn er meerdere opties om meubels met elkaar te combineren.

Combinatie van meubels

Een hoogslaper biedt bijvoorbeeld extra ruimte onder het bed om functioneel in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld met een bureau of een kast. Dit biedt tevens een afgesloten werkplek voor uw kind waar hij of zij zich optimaal kan concentreren op huiswerk of andere creatieve werkjes.  Naast bureaus zijn er ook combinaties met kasten en andere extra’s als lades en opbergplekken. Een dergelijke hoogslaper met bureau en kast biedt de mogelijkheid om de slaapplek te combineren met de werkplek tegen een gelijk aantal vierkante meters. De rest van de kamer kan dan gebruikt worden om de relaxplek in te richten.

Handig én Fun!

Een hoogslaper is niet alleen functioneel, kinderen vinden hem vaak ook erg leuk! Bovendien is het bed gemakkelijk af te halen om de lakens te verwisselen en zal het kind tijdens het slapen gaan weinig afleiding ervaren. De drempel om even snel uit bed te stappen en te gaan spelen of anderszins afleiding te zoeken ligt nu vele malen lager.

https://www.misterbed.nl/hoogslaper-met-bureau