Pijn tussen de schouderbladen, hoe te verhelpen?

Pijn tussen de schouderbladen, hoe te verhelpen?

  • april 14, 2021
  • 0 comments

Heb je een blessure opgelopen? Of heb je wat spierpijn of misschien heb je last van een knoopje die vast zit. Dit zijn lichaams pijntjes die te verhelpen zijn door naar een fysio of chiropractor te gaan. Het is natuurlijk altijd vervelend als je ergens last van hebt of als je een blessure hebt en je een professionele sport doet waarbij je snel weer op de been moet zijn. Een blessure is dan zeker niet fijn. Zo heb je natuurlijk nog meer dingen waarvoor je naar de fysio of chiropractor moet. Een van de meest voorkomende klachten is pijn tussen de schouderbladen, hiervoor kun je het beste bij een chiropractor terecht. Hoe gaat dit in zijn werking en hoe wordt dit verholpen? Lees dat hieronder!

Hoe wordt pijn tussen de schouderbladen verholpen?

De oorzaak van deze klachten komen vaak door overbelasting door zwaar werk of door dingen die thuis gebeuren. De pijn zit vaak tussen de schouderbladen, hier zitten dan vaak knopen van spieren of gewrichten die niet helemaal soepel meer kunnen bewegen. Het kan zijn dat de pijn niet door deze oorzaak komt, maar door bijvoorbeeld long of hart klachten. Wordt dit geconstateerd door de chiropractor, dan word je vaak doorverwezen naar een dokter. 

Bij dit soort klachten kan een chiropractor je helpen door middel van bepaalde oefeningen of technieken. Deze technieken worden ook wel kraken of mobilisaties genoemd. Door het kraken wordt de rug weer soepel en dit zorgt weer voor een betere beweging. Hierdoor gaat vaak de pijn weg en zal deze ook langer of helemaal weg blijven. Na de behandeling worden er nog bepaalde oefeningen voorgeschreven om thuis te doen, zo houdt je de rug langer soepel en voorkom je dus ook dat de klachten weer terug kunnen komen. Een chiropractor kun je voor vele andere klachten ook bezoeken.