Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

Incassobureau no cure no pay, aanrader!

Incassobureau No Cure No Pay

Als MKB ondernemer kun je in alle sectoren actief zijn.  Noem het maar op, de bouw, de gezondheidszorg, in de financiën,etc. Vaak is het bedrijf dan al jaren in familiebezit. Een familiebedrijf noemen ze dat .  Sommige van deze bedrijven bestaan al tientallen jaren.  Soms komen dergelijke bedrijven   in gevaar door economische ontwikkelingen. De laatste decennia hebben boeren bedrijven het bijvoorbeeld dan erg lastig gehad. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland dan failliet zijn gegaan. De volgende generaties zijn daarop doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. De crisis veroorzaakte dan ook veel probleemgevallen onder de MKB ondernemingen. Nota’s blijven steeds maar langer onbetaald. Faillissementen onder deze bedrijven zijn daarop vaak het direct gevolg. Overgaan tot Incassobureau No Cure No Pay wordt dan tegenwoordig ook veel gedaan.Een lening van de bank kan daarop voorkomen worden.

Een failliete debiteur kan dan niets meer betalen.  Als eerste worden daarop betaald deze die het hardst achter hun factuur aan gaan.

No Cure No Pay, is de standaard werkwijze van de deurwaarder.  Bij geen resultaat dan dus ook geen kosten.

Ook kleinere bedragen kunnen daarna door Een incassokantoor geïncasseerd worden. Meestal worden er dan geen dossierkosten berekend.

Blijft betaling vervolgens uit dan bestaat de mogelijkheid om gerechtelijk te gaan.  Zo kan er daarna alsnog betaling afgedwongen worden. Bijvoorbeeld door middel van beslaglegging op loon.  Het griffierecht is de laatste jaren echter meer dan verdrievoudigd.

Wanneer debiteur daarop met de noorderzon is vertrokken. Een goed incassobureau voert daarop direct een gedegen adresonderzoek uit. Kosten worden hiervoor door een goed incassobureau daarna niet berekend.

Ook met debiteurenbeheer kan Een gerechtsdeurwaarder de onderneming van dienst zijn. Zo kan er bijvoorbeeld een pre incasso naar de klant  verstuurd worden.   Een goed incassobureau doet dat daarna gratis.

Een opdracht online aanbiedenbij een Incassobureau No Cure No Pay

Wanneer de MKB ondernemer daarop de keuze heeft gemaakt. Om zijn openstaande rekening ter incasso aan te bieden. De nota moet daarna naar de gerechtsdeurwaarder gebracht worden. Bij een goed incassobureau kan dit daarop ook online. Online moeten gegevens ingevuld worden. De factuurgegevens moeten ook worden ingevuld. Bij binnenkomst gaat de incassopartij er vervolgens snel mee de slag. Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur vervolgens betalen. Dat wordt vervolgens bepaald door wettelijke eisen. Wordt de factuur door de klant  vervolgens alsnog betaald. Dan vind doorgaans snel een afrekening met de onderneming plaats. Maar betaalt de klant  dan niet? Een gang naar de rechter is daarop een mogelijkheid. Dit kan dan hoge kosten met zich meebrengen. Dus dit moet altijd goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-no-cure-no-pay.html