Wat je moet weten over fruitige e-liquids

Wat je moet weten over fruitige e-liquids

  • november 17, 2020
  • 0 comments

 

Sigaretten zijn al jarenlang onderdeel van onze maatschappij. Hoe anders is dat bij e-sigaretten. Als je sigaretten rookt, dan ga ja naar de infobalie van de supermarkt bij jou in de buurt. Als je gebruikmaakt van e-sigaretten, komt er meer aan te pas. Je moet namelijk eerst een e-sigaret aanschaffen en daarvoor heb je ook e-liquids nodig. Dat is dus een hele andere gewaarwording. Deze liquids zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Reden genoeg om in dit blog dieper in te gaan op e-liquids en de meest recente informatie rondom de wetgeving van e-sigaret gebruik.

Mogen fruitige e-liquids eigenlijk wel verkocht worden?

Fruitige e-liquids zijn al verkrijgbaar sinds de e-sigaret op de markt is, maar er is wel steeds meer controverse rondom deze exotische vloeistoffen. Over tabak in z’n algemeenheid worden al jaren discussies gevoerd. Het is dan ook een onderwerp dat al langer onder vuur ligt door het schadelijke effect dat het op gezondheid heeft. In tabak zitten verschillende stoffen die verslavend werken en niet goed zijn voor het menselijk lichaam. Vooral de longen krijgen het door het roken van tabak zwaar te verduren. Daarom probeert de overheid al jaren wetten aan te passen om het de roker wat moeilijker te maken.

Voorheen ontsprongen e-smokers de dans, want de regelgeving is vaak niet van toepassing op e-sigaretten. Toch lijkt het er op dat e-smokers binnenkort ook aan de beurt zijn. De staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis verbood dit jaar al het gebruik van e-smokers in horecagelegenheden. Toch is hij nog niet helemaal tevreden en heeft hij een motie ingediend die ervoor moet zorgen dat de verkoop van fruitige e-liquids straks niet meer mogen. Volgens Blokhuis zijn de namen van de fruitige e-liquids te aantrekkelijk voor jongeren.

E-sigaret als tussenstap stoppen met roken

E-smoken is voor veel mensen een manier om van de ‘normale’ sigaret af te komen. Toch is niet iedereen is het ermee eens dat de e-sigaret als een tussenstap wordt gezien in de richting van stoppen met roken.  

E-liquids kopen

Maak je gebruik van een e-sigaret en ben je op zoek naar deze vloeistoffen? Een betrouwbare partij die E-liquids levert, is Eliquidmania. Wil je meer informatie over deze vloeistoffen, dan kun je altijd contact zoeken met de klantenservice van deze partij.