Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Wat is een technisch uitzendbureau?

Bij een technisch uitzendbureau kun je terecht wanneer je op zoek bent naar technisch personeel om een grote klus te klaren, of wanneer je als werknemer op zoek bent naar een baan in de technische sector.

Wat doet een uitzendbureau?

Uitzendbureaus zijn actief op de arbeidsmarkt en werken als intermediair. Dat houdt in dat het uitzendbureau als een tussenpersoon tussen werknemers en werkgevers functioneert. Een werkgever kan werknemers zoeken voor een bepaald project, voor een bepaalde tijd of fulltime. Het uitzendbureau zoekt dan een geschikte kandidaat uit voor de klus, dit zal één van de ingeschreven werkzoekende zijn. Maar een uitzendbureau wacht niet alleen maar tot dat werkzoekende zich bij hen komen inschrijven. Ze werven ook werkzoekende via verschillende netwerken en cv-databases. Wanneer je je inschrijft bij een uitzendbureau zal je een gesprek hebben met een van de werknemers van het uitzendbureau waarin o.a. je cv, opleiding en je werkervaring worden besproken. En daarnaast zal er gekeken worden naar je behoeften en wensen, wat voor soort werk je zoekt en welke baan goed bij je ambities past. Vervolgens zal de recruiter op zoek gaan naar een baan voor je die bij hen in de databank staat. Hierin staan alle banen die door werkgevers zijn doorgegeven. Wanneer er een match is gevonden worden de beide partijen aan elkaar voorgesteld en kan het zijn dat je een baan gevonden hebt en de werkgever een nieuwe werknemer. Bij een algemeen uitzendbureau kun je terecht voor banen in verschillende sectoren, zoals de agrarische, productie, logistiek, groen, veehouderij en nog veel meer. Maar er zijn ook uitzendbureaus die zich op één sector richten, zoals de techniek.

Waarom een technisch uitzendbureau?

Wanneer je op zoek bent naar een baan die specifiek in de technische sector ligt, dan kun je het beste aankloppen bij een technisch uitzendbureau. Maar je kunt ook als werkgever personeel inhuren als je tijdelijke niet genoeg capaciteit hebt op een klus te klaren. Een technisch uitzendbureau helpt bij het plaatsen van gediplomeerd technisch personeel en kan ook alle vergunningen regelen, zodat er geen risico’s ontstaan bij de tijdelijke werkzaamheden. Als je als werknemer nog niet de benodigde certificaten hebt, dan kunnen sommige technische uitzendbureaus je daarmee helpen. Er kan gekeken worden of er een individueel maatwerktraject opgestart kan worden. En daarnaast kunnen er BBL-opleidingen in de techniek worden aangeboden. Bij een technisch uitzendbureau kun je aan de slag in de branches van bijvoorbeeld:

  • Afbouw
  • Bouw
  • Elektrotechniek
  • Installatietechniek
  • Metaal
  • Schilder
https://www.vacaturebouw.nl/