Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Verschillende kijkhoeken bij een achteruitrijcamera

Achteruitrijcamera’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de standaard uitrusting bij een auto. Vele auto’s hebben standaard een ingebouwde achteruitrijcamera waardoor achteruit rijden en inparkeren makkelijker wordt. Toch is deze gadget nog niet zo oud en hebben veel oudere auto’s deze camera nog niet ingebouwd. Daarop zijn veel verschillende achteruitrijcamera’s ontworpen die je zelf op je auto kan monteren. Hierdoor hebben ook oudere auto’s een achteruitrijcamera set. Toch werken deze camera’s iets anders omdat ze continu beeld geven in plaats van alleen tijdens het achteruit rijden. Deze zelf te monteren camera’s werken hetzelfde als dashcams, het enige verschil is dat het beeld door het apparaat nog gespiegeld wordt. Gebeurt dit niet dan zie je precies het tegenovergesteld van wat er in het echt gebeurt.

Een achteruitrijcamera kopen brengt nog enkele afwegingen met zich mee. Bij de camera’s kan je namelijk kiezen tussen bepaalde kijkhoeken. Er bestaan namelijk over het algemeen drie verschillende kijkhoeken bij achteruitrijcamera’s, namelijk 120, 150 en 180 graden. Hiermee wordt de hoek bedoelt waarin de camera kan kijken en opnemen. Je zou denken, hoe groter de kijkhoek hoe beter, maar dit is niet helemaal waar. Door de grote kijkhoek moet het grote beeld beter weergegeven worden op een kleiner scherm. Hierdoor zullen afstanden groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn waardoor je sneller fouten kunt maken. Bij een kleine kijkhoek zijn de afstanden veel realistischer omdat er een kleiner beeld getoond hoeft te worden. Het nadeel hieraan is weer dat je een minder goed overzicht hebt van de situatie. Het is dus het afwegen waard. Heb je liever een realistisch kleiner beeld, of een groter onrealistisch beeld.

Voor kleine auto’s is het verstandiger om een kleine kijkhoek te nemen, omdat de afstanden dan beter in te schatten zijn en de auto toch niet zo veel kan raken wat niet in beeld is. Voor vrachtwagens is een grote kijkhoek verstandiger omdat hier grote afstanden moeten worden bekeken.

https://www.vanzwitserland.nl/