Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Tips voor een veilige badkamer

Het is belangrijk dat senioren gebruik kunnen maken van een veilige badkamer. Niet alles gaat meer even makkelijk als voorheen en daarom is het belangrijk dat het zo veilig mogelijk is. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je een badkamer voor senioren zo veilig mogelijk kan maken en welke apparatuur handig is om daarbij te gebruiken.

Een van de belangrijkste dingen is een gelijke vloer, opstapjes en hobbels kunnen alleen maar voor problemen zorgen. Wanneer de vloer gelijk is kunnen senioren zich makkelijke van de ene naar de andere plek bewegen. Wanneer er zeep gebruikt wordt tijdens het douchen kan dit ervoor zorgen dat het glad word inde badkamer, daarom is antigrip erg belangrijk. Er is een speciale coating die kan worden aangebracht op stenen, hierdoor creëer je een antislip-laag. Daarbij is het ook handig om wandgrepen aan te brengen op verschillende plekken. Zo kunnen senioren zich goed vast houden en is er weer een kleinere kans op vallen. Hulpmiddelen ouderen zijn erg handig en kunnen veel problemen voorkomen.

Staand douchen kan voor oudere moeilijk zijn, daarom is een speciale stoel om te douchen echt een must. Dit is een hele geruststelling, zo kunnen vervelende vallen worden voorkomen. Voor in de douche kun je ook kiezen voor een speciale thermo kraan, deze stelt de temperatuur automatisch in en wordt nooit te warm. Een andere tip is het plaatsen van een zwevende wastafel. Wanneer je in een rolstoel terecht komt kun je op deze manier makkelijk onder de wasbak rijden en kun je er nog steeds goed bij. Hiervoor komt het aller belangrijkste: genoeg ruimte in de badkamer. Wanneer je niet genoeg ruimte hebt in de badkamer past dit natuurlijk allemaal niet. Als je ruimte over hebt kun je er zelfs voor kiezen een body dryer van Lavicta te plaatsen, zo hoef je geen handdoek meer te gebruiken.

http://www.lavicta.nl