Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Een Scheidingswand Uitkiezen | Moonen Import Export

Het uitkiezen van een juiste scheidingswand

Scheidingswanden worden veelal op kantoren gebruikt om verschillende werkplekken van elkaar af te scheiden. Dit is belangrijk om de concentratie van de werknemer te behouden. Wanneer u op zoek bent naar een stijlvolle scheidingswand voor meer privacy of het creëren van een rustige werkplek zonder afleidende prikkels zoals beweging en geluid moet u hier goed over nadenken.

Wanneer u op zoek bent naar een goede scheidingswand moet u op een aantal punten letten. Bent u op zoek naar een op maat gemaakte scheidingswand of een standaard afmeting. Daarnaast is de dikte van de scheidingswand belangrijk doordat het meer geluid kan absorberen en daardoor de privacy wordt verbeterd.

Er zijn scheidingswanden die speciaal zijn gemaakt voor het absorberen van geluiden binnen de kamer. Hierdoor wordt er per werkplek nog meer rust gemaakt waardoor de persoon zich goed kan concenteren op het werk. Zo kunnen relatief drukke ruimtes deze scheidingswanden erg goed gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een grote open kantoor waar alle werknemers binnen een ruimte aan de slag moeten met hun werk. In deze ruimtes kan het relatief druk worden doordat er belletjes worden gepleegd en overleg wordt gehouden.

 

Wanneer een open kantoor geen scheidingswanden bevat en geluidsoverlast heeft kan dit leiden tot niet productieve werknemers of zelfs ziekteverzuim. Dit heeft op de lange termijn weer een significante impact op de omzet van een bedrijf doordat de werknemers niet zo productief als ze kunnen zijn. Hierdoor is het van vitaal belang dat iedere werknemer de privacy en rust heeft binnen de werkruimte om zich te kunnen ontplooien en het maximale uit zichzelf kan halen.

In zulke ruimtes kan het, zonder scheidingswand, erg lastig voor werknemers zijn om langdurig te concentreren op het werk. De reden waarom de akoestische scheidingswand beter geluid absorbeert is dat deze is bekleed. Deze bekleding is in staat om verschillende geluiden te absorberen wat de akoestiek in een ruimte waarin deze zich bevindt kan stimuleren.

Door op deze cruciale posities een akoestische scheidingswand neer te zetten kan er rust worden gecreerd voor de personen die aan de slag moeten binnen deze ruimtes.

Naast de praktische redenen heeft de scheidingswand ook zeker een esthetische rol te spelen binnen de ruimte waarin deze wordt geplaatst. Hierdoor moet de persoon die de scheidingswand uitkiest ook letten op de ruimte waarin deze wordt gezet.

Bent u op zoek naar een scheidingswand? Bekijk dan de website van Moonen Import Export voor meer informatie.

https://www.moonenimportexport.nl/scheidingswand/