Ace Magazine
Image default
Bedrijven

De perfecte burostoel uitkiezen

Hoe kies ik mijn perfecte burostoel uit?

Het uitkiezen van een burostoel  kan moeilijker zijn dan u in eerste instantie verwacht. Vaak wordt het uitkiezen van de perfecte burostoel door de klant onderschat waardoor de keuze verkeerd wordt gemaakt. Wanneer de burostoel niet perfect past bij de persoon die erop zit kan dit gevolgen hebben voor het lichaam.

Het is immers zo dat de meeste personen langer dan 8 uur per dag zitten op de burostoel die ze kopen. Dit is een groot gedeelte van de dag wat maakt dat de schade erg kan oplopen. In dit artikel wordt u meegenomen in de beste manier om een burostoel uit te kiezen. Punt voor punt wordt er uitgelegd waarop dient te worden gelet.

Functionaliteit van de burostoel

Bij het uitkiezen van de perfecte burostoel moet er nauwkeurig worden opgelet of inderaad alle onderdelen aanwezig zijn. Dit kan misschien gek klinken maar veel van de burostoelen die tegenwoordig worden verkocht missen onderdelen. Een reden hiervoor is dat fabrikanten steeds meer focussen op de uitstraling van een burostoel, niet op de functionaliteit. Hierdoor kan het voorkomen dat de burostoel die u net heeft gekocht vitale onderdelen mist.

Daarnaast is het belangrijk dat de onderdelen die wel aanwezig zijn ook vervangbaar zijn. Een burostoel gaat niet voor eeuwig mee, zeker niet wanneer deze iedere dag wordt gebruikt. Het is daarom handig dat deze vervangbare onderdelen heeft waardoor u, wanneer een onderdeel kapot gaat, niet gelijk de gehele stoel hoeft te vervangen.

De vorm van de burostoel

Een ander belangrijk aspect bij het uitkiezen van de perfecte burostoel is de vorm hiervan. Om klachten aan de rug, nek en schouders te voorkomen is het van vitaal belang dat de burostoel de contouren van de rug volgt. Dit betekent dat de stoel een S-vorm heeft die de ruggenwervel van de persoon volgt.

Veel rugleuningen die tegenwoordig worden verkocht doen dit niet. Deze volgen de ruggenwervel niet zoals gewenst doordat ze juist afbuigen van de bovenrug en schouders. Hierdoor mist het lichaam een bepaalde ondersteuning die nodig is bij een comfortabele stoel.

Het verstellen van de armleuningen

Het zou voor zich moeten spreken: Armleuningen die verstelbaar zijn. In de praktijk komt dit minder vaak voor dan dit nodig is. Ieder type lichaam is anders waardoor de armleuningen verstelbaar moeten zijn om perfect hierbij te passen.

Wanneer dit niet zo is kan dit lichamelijke gevolgen hebben voor de persoon die erop zit.

bent u benieuwd naar uw ideale burostoel en waaraan deze moet voldoen? Neem eens een kijkje op de website van Moonen Import Export. Hier wordt dit erg goed uitgelegd.

https://www.moonenimportexport.nl