De gemiddelde kosten van een vloer egaliseren

De gemiddelde kosten van een vloer egaliseren

  • oktober 26, 2020
  • 0 comments

Wil je in een nieuwe of bestaande woning een nieuwe vloer gaan plaatsen? Dan dien je er zeker van te zijn dat de ondergrond voldoende egaal is. Weet je al dat dit niet het geval is, dan dien je de ondervloer te egaliseren. Je kunt dit zelf proberen te doen, maar dit is een tijdrovende klus. De meeste mensen kiezen daarom voor de hulp van een professional. Deze levert goed werk af, zodat je vloer helemaal waterpas ligt.

 

De gemiddelde kosten

Het inzetten van een professional is uiteraard niet gratis. Daarom hebben we de gemiddelde kosten op een rijtje gezet. Als je kiest voor parket of laminaat, moet de ondervloer goed recht zijn. Als de ondervloer oneffen is, zie je dit verschil op de nieuwe vloer terug. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat planken dan niet goed aansluiten op elkaar of dat je butsen onder het laminaat voelt.

 

Een vloer egaliseren is de enige manier om dit probleem op te lossen. Je kunt dit zelf doen, maar ook uitbesteden aan een professional. Het voordeel is dan dat je zeker bent van een correct eindresultaat. Wat de kosten zijn van een vloer egaliseren, hangt af van welk soort vloer je wilt egaliseren. De gemiddelde kostprijs van een betonvloer egaliseren ligt tussen de 10 en 25 euro per vierkante meter. Het egaliseren van een houten vloer kost tussen de 45 euro en 75 euro per vierkante meter. Dit zijn indicaties en geen vaste prijzen. De kosten verschillen vaak per klus en oppervlakte. Ook de staat van de vloer, etage en vorm spelen een rol in de prijsbepaling. Daarom kun je beter eerst offertes op te vragen.

 

De vloer laten egaliseren

Het egaliseren van een vloer is zeker niet eenvoudig. Je hebt er speciaal gereedschap voor nodig. Verder moet je kennis van zaken hebben en de vloer gelijkmatig afwerken. Maak je een fout, dan moet je dit door een vakman op laten lossen en ben je meestal duurder uit. Daarom is het aan te raden de vloer te laten egaliseren door een professional en dit zeker niet zelf te doen.