Bescherm je handen met Soft Nitril Handschoenen

Bescherm je handen met Soft Nitril Handschoenen

  • april 6, 2021
  • 0 comments

Soft nitril handschoenen zie je steeds vaker gebruikt worden bij diverse beroepen. En, dat is niet zo vreemd. Daar medische professionals, tatoeëerders, monteurs en schoonmakers de voorkeur gaven aan latex handschoenen, vindt daar nu een ware verschuiving plaats. De soft nitril handschoen is gemaakt van een recentelijk nieuwe materialen die tot wel 95% sterker en veiliger zijn. Beroepen waarmee je verplicht bent je handen te beschermen moesten het voorheen doen met latex handschoenen. Doordat veel mensen last kregen van latex allergieën en dat de chemische bescherming te wensen over liet, is er een ware ommekeer in de wereld van de wegwerphandschoen ontstaan. Er was behoefte aan betere bescherming voor de handen nodig, zonder bijkomstige nadelige gevolgen.

Wat is nitril en wat maakt het zo bijzonder?

Nitril oftewel acrylonitril-butadieen rubber is een synthetische rubbersoort die speciaal rond midden jaren negentig ontwikkeld voor het fabriceren van wegwerphandschoenen. Daar latex teveel nadelige gevolgen veroorzaakte voor verschillende beroepsgroepen, is de rubbertechnologie ertoe aangezet een betere nieuwe synthetische verbinding te creëren die superieur moest zijn aan latex. Zo ontstond de soft nitril handschoen, voor het eerst op de markt gebracht voor medische beroepen. Niet alleen om je te beschermen tegen chemicaliën zijn deze soft nitril handschoenen belangrijk, ook om je te beschermen tegen infecties. Door de hoge perforatieweerstand zul je tegenwoordig iedere tandarts met soft nitril handschoenen zien werken. Het is namelijk drie keer sterker en beter bestand tegen doorprikken dan latex. Door de uitstekende chemische bestendigheid zijn vele beroepsgroepen deze wegwerphandschoenen gaan gebruiken.

Waarom zijn soft nitril handschoenen er ook in het zwart?

De soft nitril handschoen is de perfecte handbescherming is waarmee je soepel en veilig je beroep mee kunt uitoefenen. Zwarte nitril handschoenen zijn er op de markt gebracht speciaal voor werk gerelateerde beroepen. Denk hierbij aan: automonteurs, tatoeëerders of kappers waarbij een strakke als om je hand gegoten werkhandschoen vereist is, zonder dat je gevoel verloren gaat. Steeds meer beroepen prefereren wegwerp soft nitril handschoenen. Er zijn zelfs zwarte soft nitril handschoenen met anti-zweet-technologie, perfect voor monteurs.

Waartegen beschermt de soft nitril handschoen?

De nitril wegwerphandschoen beschermt je tegen elke besmetting en voorkomt ook dat je zelf geen items of oppervlakken die je aanraakt kunt besmetten. De soft nitril handschoen is waterdicht, vetbestendig, oliebestendig en vooral bestand tegen de meeste chemicaliën en reinigingsmiddelen. Om te gebruiken als alledaagse werkhandschoenen zijn ze een goede keuze om jezelf te beschermen. Ze zijn goedkoper en flexibeler dan andere werkhandschoenen en bieden je een comfortabele pasvorm om mee te werken. Kortom:
• Zeer lekbestendig
• Veroorzaakt lage allergische reacties (> 1%)
• Goed hittebestendig
• Grote chemische bestendigheid
• Comfortabele pasvorm

Tot slot: Soft nitril handschoenen zijn biologische afbreekbaar. Ze hebben daar echter wel meer tijd voor nodig dan bij latex wegwerphandschoenen. Maar uiteindelijk wordt nitril ook afgebroken.