Ace Magazine
Image default
Banen en opleidingen

Outplacement iets voor jou?

Stel, je bent net ontslagen of je wordt binnenkort ontslagen. Dat is nogal wat. Zeker als je al een tijd niet gesolliciteerd hebt is het best even wennen om je weer op de arbeidsmarkt te begeven. Want los van de verwerking van je baanverlies en een eventuele terugval in je inkomen, heb je ook te maken met concurrentie van veelal jongere kandidaten.
Maar gelukkig zijn er gespecialiseerde outplacementbureaus die je kunnen helpen met het vinden van een leuke baan die bij jou past. Een outplacementbureau zoekt namelijk samen met jou naar een nieuwe baan elders. Maar dat niet alleen, want er wordt eerst gekeken wat er middels voorkeur en haalbaarheid allemaal mogelijk is. En is iets niet mogelijk dan kan er soms een opleiding worden ingekocht om dit alsnog mogelijk te maken.  Een outplacementbureau traint je in jezelf goed presenteren bij een sollicitatiegesprek zodat je goed beslagen ten ijs komt. Ook wordt er een nieuw cv gemaakt en worden sollicitatiebrieven nagekeken en daar waar nodig gecorrigeerd zodat de kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek aanzienlijk vergroot wordt. Naast de begeleiding in het solliciteren wordt er ook gekeken naar je LinkedIn profiel en krijg je vaak een inlogcode voor een gespecialiseerde zoekmachine die zoekt naar interessante vacatures op internet.

Outplacement wordt veelal door de werkgever aangeboden, maar het komt ook voor dat werknemers mogen kiezen voor outplacement, een ontslagvergoeding of een combinatie daarvan. De outplacement kosten lopen sterk uiteen. Bedragen verschillen van 2500 euro tot 10.000 euro. Indien je binnenkort ontslagen wordt of recent ontslagen bent kan je altijd een afspraak maken met een outplacementbureau om tijdens een gesprek de mogelijkheden te verkennen. Vaak kan een bureau na afloop van het gesprek een indicatie van de te verwachte kosten geven of – nog beter – een op maat gemaakte outplacement offerte uitbrengen. Uit onderzoek is in ieder geval gebleken dat ruim 70% van de mensen die een outplacementtraject hebben gevolgd ook daadwerkelijk door het outplacementtraject een nieuwe baan hebben gevonden.

 

http://www.outplacementverzekering.nl