Sportieve damesfiets

Sportieve damesfiets

  • september 17, 2020
  • 0 comments

Jij bent een dame die van fietsen houdt, maar je hebt geen geschikte fiets. Je wilt natuurlijk dolgraag je hobby uitvoeren, dus ga je op zoek naar je een goeie fiets. Ga je dan voor een sportieve damesfiets of wordt het toch een simpele stadsfiets? Er zijn verschillende redenen waarom je voor een sportieve damesfiets zou gaan. Als je bijvoorbeeld veel van avonturen houdt en veel op je fiets bent, is zo’n sportieve fiets al beter dan een stadsfiets.

Als je veel buiten te vinden bent in heuvelgebieden is het handig om een sportieve mountainbike te nemen. Deze fiets heeft stevige banden met veel grip. Ook is het gemaakt voor wilde paden, en kan het wel een stootje hebben. Op de fiets zitten ook veringen, waardoor je je makkelijk voort kan bewegen. Er zijn ook sportieve wielrenfietsen voor vrouwen. Deze fietsen zijn puur bedoeld voor de snelheid die je er mee kan maken. Ze hebben erg dunne bandjes dus je moet erg stabiel zijn. Zelf heb ik ook een wielrenfiets, en je kunt er heerlijk vaart mee maken! 

Een sportieve damesfiets geeft je ook veel andere opties, je kan bijvoorbeeld op een fiets vakantie gaan. Hier zijn wat tips voor fietsvakantie. Zorg dat je altijd weet waar je heen gaat want niemand heeft zin om te verdwalen. Zorg er ook voor dat je voldoende eten en drinken bij hebt voor het geval dat je het nodig hebt. Zorg ook dat je voor vertrek je fiets gecontroleerd hebt, check de banden en de remmen want het is niet de bedoeling dat het fout gaat. Als je alles gecontroleerd en geregeld op zit er niks anders op dan het pakken van de fiets en gaan! Een fietsvakantie is echt een avontuur dat je mee moet maken. Je ziet dingen die je vanuit de auto nooit zult zien, je ontdekt wegen die tot de mooiste plekken en het is goed voor de natuur.