Declareer € 0,19 per gereden kilometer

Declareer € 0,19 per gereden kilometer

  • november 19, 2020
  • 0 comments

Gebruikt u de privéauto ook voor zakelijke doeleinden? U bent zeker niet de enige. Duizenden ondernemers gebruiken de privéauto om zakelijke kilometers te rijden. Maar wist u dat het mogelijk is om een vergoeding te krijgen voor de zakelijk gereden kilometers? Per zakelijk gereden kilometer mag er 19 eurocent gedeclareerd worden als kilometervergoeding. Dit is een onbelaste vergoeding, waardoor er over de kilometervergoeding dus geen belasting betaald hoeft te worden.

 

Kilometervergoeding declareren

Om de kilometervergoeding te declareren, moet u bijhouden hoeveel zakelijke kilometers u heeft gereden in de auto. Hoe u dit doet maakt niet uit. Dat mag in een Excel bestand op de computer, met pen en papier, als het maar duidelijk is. De eenvoudigste oplossing is om een volledig automatische ritregistratie bij te houden, zodat u inzichtelijk heeft hoeveel kilometer u heeft gereden, privé en zakelijke ritten worden gescheiden en dat allemaal zonder dat u iets hoeft te doen. Er wordt een klein kastje in de auto geïnstalleerd dat automatisch alle ritten voor u bijhoudt met behulp van GPS tracking. De ritregistratie bekijkt en beheert u online, en downloadt u vervolgens naar Excel, PDF of een Fiscaal rapport. Zo komt u eenvoudig in aanmerking voor de kilometervergoeding.

Ritregistratie

Een voorbeeld van zo’n systeem dat de ritregistratie automatisch voor u uit handen neemt, is het ritregistratiesysteem van TrackJack. Het systeem meet locaties via GPS tracking en verstuurt de locaties naar uw eigen online account. Hierin bekijkt en beheert u alle ritten en kilometers. Zo kunt u eenvoudig zien hoeveel kilometers u zakelijk en privé gereden heeft. Bovendien bent u gelijk verzekerd van een sluitende ritregistratie dankzij het Keurmerk Ritregistratiesystemen waar het ritregistratiesysteem van TrackJack van voorzien is. De ritregistratie kunt u aanleveren bij de fiscus op het moment dat u een controle krijgt. En mocht u ooit switchen naar een auto van de zaak, zonder daarover bijtelling te betalen? Het ritregistratiesysteem helpt u daarbij.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/kilometervergoeding-zzp/