Ace Magazine
Image default
Auto

Wil jij ook graag leren autorijden?

Natuurlijk wil je dat! Er is niets leukers dan, wanneer je dan eindelijk oud genoeg bent, om gelijk te beginnen met het leren autorijden en dan ka je na een aantal lessen eindelijk je rijbewijs halen!

Vaak is het zo dat je toch voor een rijschool kiest die in je eigen woonplek ligt. Dit is een stuk makkelijker met ophalen en brengen en misschien heb je zelfs al van je vrienden gehoord dat ze tevreden zijn over de betreffende rijschool.

Mocht het nou zo zijn dat je in Utrecht woont is het dan ook het handigst om voor een Rijschool in Utrecht te kiezen.

Maar waarom moet je eigenlijk zoveel uren lessen voor je kan autorijden?

Als je nog nooit heb auto hebt gereden lijkt het erg makkelijk (hoewel het ook weer niet heel erg moeilijk is). Je hebt een gaspedaal en een stuur en dan is toch alles?

Helaas is dat niet waar en is één van de grootste uitdagingen om te leren je omgeving en het verkeer in de gaten te houden. De grootste reden van alle uren die je moet besteden aan het autorijlessen heeft te maken met de standaard handelingen zoals remmen, schakelen, knipperen en in je spiegels kijken.

Het is namelijk de bedoel dat deze standaard handelingen automatisme gaan worden zodat je beter het verkeer om je heen in de gaten moet houden en niet telkens op hoeft te letten of je wel goed schakelt.

Nadat je jouw rijbewijs in Utrecht hebt gehaald zal je, direct na het ophalen bij het gemeente huis, nog vele uren in de auto moeten maken voordat dit helemaal vanzelf gaat.

Wel is het zo dat je hier met rijlessen een begin aan maakt.

Maar je wilt het natuurlijk gewoon snel hebben!

Als je echt niet kan wachten tot je jouw rijbewijs in je handen hebt is het misschien ook een optie om te informeren naar een spoedcursus.

Hiermee heb je binnen enkele weken jouw gloednieuwe roze pas in je handen!

Ook hier geld (misschien wel meer dan bij regulieren lessen) dat je na het behalen echt, bijna, dagelijks stukken gaat rijden zodat alles wat je hebt geleerd automatisch gaat.

Blijf er wel bij!

Wanneer je jong bent is het vaak zo dat je gelijk je muziek hard wil zetten en iedereen wilt laten zien hoe , met je raam open, trots je bent.

Hier wil ik je voor waarschuwen!

Hoewel het later zonder problemen kan is zeker in het begin hiermee het risico aanwezig dat je teveel word afgeleid en je onnodige fouten gaat maken.

Daarom wil ik je adviseren om eerst een paar keer zonder, of met zachte, muziek te gaan rijden tot je voldoende ervaring hebt en het vertrouwen hebt dat je dit ook met wat hardere muziek kan.

Wanneer je een tijdje rijd zal je merken dat je ook kunt voelen aan de auto wanneer je moet schakelen en dergelijke en je niet, zoals je bij het lessen hebt geleerd, alleen kan afgaan op je gehoor.

Maar nogmaals, dit kan even duren voor de deze vaardigheid onder de knie hebt!

Succes met het rijden!

 

http://rijmo.nl/