Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Vier redenen waarom een LED lamp beter is dan een gloeilamp

Heb jij nog geen ledverlichting in je woning? Dan is het nu tijd om daar iets aan te doen. Om je te overtuigen hebben we in dit artikel vier redenen op een rij gezet waarom een LED lamp beter is dan een gloeilamp. 

Minder vervangen
Lampen vervangen… dat is toch niemands hobby? Een LED lamp gaat tot zo’n 25 keer langer mee dan een gloeilamp en hoef je dus veel minder vaak te vervangen. Waar een LED lamp ongeveer 50.000 branduren heeft, brandt een gloeilamp maar zo’n 2.000 uur. Dit betekent bovendien dat je ook veel minder vaak een nieuwe lamp hoeft aan te schaffen en dat scheelt weer in de portemonnee.

Lagere energiekosten
Misschien kies je normaal gesproken voor gloeilampen, omdat ze een stuk goedkoper zijn dan LED lampen, maar dan kom je bedrogen uit. LED lampen zijn namelijk tot 90% energiezuiniger dan gloeilampen. Dus ja, je betaalt meer voor ledverlichting, maar je energierekening zal ook een stuk lager uitvallen.

Geen risico op brand
Een gloeilamp geeft niet alleen licht, maar ook een hoop warmte af. Een gloeilamp kan letterlijk gloeiend heet worden en dat is niet geheel ongevaarlijk. LED lampen werken een stuk efficiënter en zetten bijna al de energie om in licht. Ze worden dus een stuk minder warm en zijn hierdoor veel veiliger.

Beter voor het klimaat
Doordat LED lampen minder energie gebruiken dan gloeilampen zijn ze veel beter voor het klimaat. En dat is best een belangrijk punt, want de aarde kan je hulp goed gebruiken. Bovendien zit er in een LED lamp geen kwikoxide, wat bij spaarlampen en TL-lampen wel het geval is. Kwikoxide is een schadelijke stof en valt onder chemisch afval. Om die reden mag je lampen met kwikoxide ook niet in de prullenbak gooien. Weg dus met de schadelijke TL-lampen en schaf LED TL verlichting aan. 

 

https://www.ledlichtstunter.nl/