Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Hoe verkoop je een boot? Lees hier professioneel advies

Hoe mooi jouw jacht, motorboot of zeilboot ook is, het doorverkopen van je boot aan een ander is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. De concurrentie op de botenmarkt is namelijk groot. Daarom is het belangrijk om jouw boot zo goed mogelijk te presenteren aan (eventuele) geïnteresseerden, zodat je deze snel kunt verkopen. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel hebben we de beste adviezen van experts voor je op een rijtje gezet, die je hierbij gaan helpen!

Regel een ervaren jachtmakelaar als bemiddelaar

Jachtmakelaars zijn specialisten die precies weten hoe ze jachten, zeilschepen en motorboten snel en tegen gunstige voorwaarden kunnen verkopen. Overweeg daarom je boot te verkopen bij Jachtmakelaar Kappers. Je boot verkopen bij Jachtmakelaar Kappers heeft diverse aantrekkelijke voordelen. In de eerste plaats ben je snel van je vaartuig af, omdat jachtmakelaars exact weten hoe ze een zo groot mogelijke doelgroep kunnen bereiken. Ze hebben daarvoor professionele contacten en kanalen. Ten tweede ben je verzekerd van een veilig verkoopproces en ten slotte, ook dat is natuurlijk erg fijn, kun je rekenen op een scherpe verkoopprijs.

De timing van boten verkopen is ook belangrijk

Door goed te letten op het moment van verkoop, kun je jouw jacht of zeilschip sneller verkopen. Een goed verkoopmoment is het voorjaar. Dan begint het mooi weer te worden, wat bij bootliefhebbers voor de nodige kriebels zorgt. Zet je boot daarom in de maanden februari tot mei te koop als je snel van je boot af wilt. Zoals voor zoveel geldt in het leven: timing is alles!

Zorg voor professionele fotografie

Het fotomateriaal van je boot, bedoeld voor online of gedrukte advertenties, moet van hoge kwaliteit zijn als je snel een koper wilt vinden. We raden je aan om voor een ervaren jachtfotograaf te kiezen om jouw boot zo fraai mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Kun je geen fotograaf vinden? Wie besluit zijn boot te verkopen bij Jachtmakelaar Kappers, kan het maken van flitsende foto’s ook via de jachtmakelaar regelen.

Een populaire boot is altijd een schone en frisse boot

Wanneer er een bezichtiging van je boot op de planning staat, is het erg belangrijk dat de potentiële koper visueel geïmponeerd als hij of zij je boot inspecteert. Het basisprincipe hierbij is dat je boot spic en span moet zijn. Maak je boot van binnen en van buiten grondig schoon. Zorg er verder voor dat je jacht fris ruikt en er opgeruimd en netjes uitziet. Kleine gebreken repareer je natuurlijk proactief voor een snellere verkoop!