Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Hoe te oefenen voor je auto theorie

Voordat je kan beginnen met het oefenen voor je auto theorie is het handig om te weten wat je allemaal moet kennen en kunnen. In deze blog lees je wat meer over waar je je op voor moet bereiden.

Hoe ziet het theorie examen eruit?

Laten we beginnen door te kijken naar het theorie examen en waaruit het theorie examen bestaat. Je theorie examen bestaat uit 65 vragen waarvan 25 vragen over gevaarherkenning, 12 kennisvragen en 28 inzicht vragen. Per onderdeel moet je een bepaald aantal vragen goed hebben om te slagen. Voor het gedeelte gevaarherkenning moet je 13 vragen goed hebben, voor het gedeelte kennis zijn dit 10 vragen en van de inzichtvragen moet je 25 vragen goed beantwoorden om te slagen.

Hoe wordt je theorie examen afgenomen?

First of all, zorg ervoor dat je ongeveer een kwartier voordat je je examen hebt aanwezig bent op locatie. Op het moment dat je er bent kun je je gaan aanmelden bij een aanmeldzuil. Toets hierbij je reserveringsnummer in en kijk even of je gegevens wel kloppen. Daarna kun je even gaan wachten tot je aan de beurt bent. Op het moment dat je aan de beurt bent ga je naar de incheckbalie bij ‘start examen’, een medewerker daar controleert nog even je ID en vervolgens krijg een tafel aangewezen. Op het moment dat je zit leg je je ID op de hoek van de tafel zodat dat eventueel nog een keer gecontroleerd kan worden en dan kun je beginnen met je examen. Na afloop van je examen weet je meteen je uitslag.

Hoe ga je nu leren voor je theorie examen?

Nu je weet wat je allemaal moet kunnen/kennen en hoe het examen er precies uitziet, moet je je gaan voorbereiden. Maar hoe ga je nu leren? Eerst ga je kijken wat de beste manier voor jou is om te leren. Ben je iemand die het nog helemaal fijn vindt om met je neus in de boeken te duiken, dan zal dat de beste optie zijn. Ben je daar totaal niet van, maar juist iemand die het fijner vindt om het ook wat meer visueel te hebben, dan is het een optie om te gaan kijken wat er online allemaal mogelijk is. Online zijn namelijk een heleboel oefenexamens te vinden en andere oefenstof. Deze oefenstof is natuurlijk hetzelfde als wat je moet kennen voor je examen. Zelfs de oefen examens die ze online aanbieden lijken heel erg op het examen dat je later moet gaan maken bij het CBR.

Je auto theorie oefenen kan dus overal beginnen. Kijk vooraf gewoon wat er het best bij jou past dat je zometeen zo goed mogelijk voorbereid je daadwerkelijke auto theorie examen in gaat!