Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Hoe sperziebonen te koken: De gemakkelijkste, lekkerste methode

De sperzieboon is een van de meest gebruikte bonen in ons dagelijks eten, en er zijn veel verschillende manieren om ze te bereiden. Afhankelijk van uw specifieke behoeften zijn er verschillende manieren om sperziebonen te koken. De gemakkelijkste manier om sperziebonen te koken is met boter en uien. Dit recept is zo eenvoudig en lekker dat je je niet eens kunt voorstellen hoe iemand anders het heeft geprobeerd!

hoe kook je sperziebonen

Snijd de sperziebonen in de lengte in vieren, dan in drieën en dan in halve sperziebonen. Verhit in een grote sauteuse boter en uien op middelhoog vuur tot de boter schuimt en de uien doorschijnend zijn. (Ergens tussen een stokje en een kwart van het proces is wanneer je sperziebonen aan het eten bent). Voeg de bonen toe en bak ze tot ze zacht maar niet helemaal zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de groene thee, guaves en grapefruits toe en kook tot de druiven knapperig zijn en de guaves bijna helemaal zacht, ongeveer 10 minuten. (Dit is een zeer korte opsomming van het hele proces. Als de sperziebonen eenmaal van het vuur zijn gehaald en de groenten staan te wachten, kunnen de sperziebonen in de koelkast of de vriezer worden bewaard).

Hoe bewaar je sperziebonen?

U kunt sperziebonen in de koelkast of de vriezer bewaren.Denk goed na, bij sperziebonen invriezen dat je de bonen goed moet laten afkoelen. Dit kan je doen door sperciebonen blancheren .De koelkasttemperatuur houdt sperziebonen enigszins warm tijdens de winter, wanneer het voedsel het duurst is en verse bonen niet verkrijgbaar zijn. Hierdoor kan het bewaren van sperziebonen in de koelkast een effectieve manier zijn om aan wat sperziebonen te komen zonder elke dag naar de kruidenier te hoeven rijden. De beste manier om sperziebonen te bewaren is ze in een plastic zak te doen en ze in de koelkast of de vriezer te bewaren. De zak kan in de koelkast of de vriezer worden gelegd en zal de bonen minstens zes maanden koud houden.

Vergeet uw sperziebonen niet te ontdooien!

Sperziebonen zijn een wintergroente, dus ze zijn niet zo lekker als andere wintergroenten zoals broccoli, asperges of kool. Om het meeste uit je sperziebonen te halen, is de winter het moment om op de offensieve koers te gaan en je keuken winterklaar te maken. Maak jij je sperziebonen klaar voor de winter? De enige oplossing is om al het vuil en de vorst grondig uit uw sperziebonen tuin te verwijderen en alle bladeren en andere stronken van uw spruitenveld te verwijderen en te beginnen met het spruiten van uw eigen spruiten. Sperziebonen zijn eigenlijk geen wintergroenten. Het enige verschil tussen winter- en sperziebonen is dat waar sperziebonen worden geteeld, het meer vriest en droog is.