Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Een elektrische sigaret kopen

Het kopen van een elektrische sigaret is een verstandige beslissing, dat brengt veel voordelen met zich mee, zowel op financieel als gezondheidsvlak. Ook de mede mensen reageert veelal positief op de aankoop van een elektrische sigaret, zij hebben dan namelijk geen last meer van jouw rook. De elektrische sigaret heeft zich zelf al bewezen, de trend omtrent de elektrische sigaret houd niet voor niets zo lang stand.

Een elektrische sigaret is een elektrisch apparaatje dat een nicotine oplossing verdampt. Deze nicotine oplossing wordt ook wel e-liquid genoemd. Het voordeel van het verdampen van e-liquid is dat deze kan worden geïnhaleerd met als doel de nicotine in de bloedbaan te brengen, op die manier kan de gebruiker van de elektrische sigaret zijn nicotine verslaving bevredigen.

Elektrische sigaret technisch

Een elektrische sigaret is opgebouwd uit een drietal onderdelen; een batterij, clearomizer (e-liquid tank) en verwarmingselement. Als de clearomizer stroom krijgt van de batterij wordt het verwarmingselement dat zich in de clearomizer bevindt geactiveerd en dan gaat het de e-liquid die zich in de clearomizer bevindt verdampen.

Voordelen van elektrische sigaret

Het dampen van een elektrische sigaret doet men uiteraard om te kunnen profiteren van de voordelen die het met zich mee brengt. Maar wat zijn nu eigenlijk de werkelijke voordelen van het gebruiken van een elektrische sigaret?

Gezondheidsvoordelen elektrische sigaret

Ga je een elektrische sigaret dampen om van de gezondheidsvoordelen te profiteren dan is dat een hele voorruit gang in je leven, voor zowel je lichaam als je geest.

Je zult gezonder gaan eten omdat je eet lust weer terug komt en je smaakpapillen zullen herstellen waardoor je de smaken weer beter gaat ervaren. Ook krijg je heel veel minder schadelijke stoffen binnen bij het dampen van een elektrische sigaret. Dat komt omdat er op de eerste plaats geen teer in e-liquid zit, en bij het dampen van een elektrische sigaret vindt geen verbranding plaats waardoor er geen koolstofmonoxide en stikstofmonoxide vrij komt. Deze twee laatste stoffen zijn heel erg schadelijk voor je aderen en het menselijke hart.

Financiële voordelen elektrische sigaret

Als je een elektrische sigaret gaat dampen ben je ongeveer tachtig procent goedkoper uit dan dat je tabak sigaretten aan het roken bent. In deze berekening is de aanschaf van de elektrische sigaret ook mee gerekend. Hier komt nog eens bij dat als je een pakje sigaretten koopt waar maar twintig sigaretten in zitten je hier zeven euro voor betaald, terwijl een flesje e-liquid dat vergelijkbaar is met 120 sigaretten maar €4,95 kost.