Ace Magazine
Image default
Zorg

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur helpt?

Om te beginnen zal worden uitgelegd wat nu precies acupunctuur is. Acupunctuur is het plaatsen van erg dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam om pijn of symptomen van ziektes te verminderen. Om nu erachter te komen hoe lang het duurt voordat acupunctuur werkt is niet met zekerheid te zeggen. Het hangt namelijk erg af van de aandoening, de symptomen, de behandeling en het niveau van pijn. Er zijn dan ook nog eens verschillende verschillende factoren die bijdragen aan hoe effectief een behandeling is en hoe lang het dus duurt voordat het gaat werken. Als de pijn al een tijd zit, dan kun je er ook vanuit gaan dat het een langere tijd kan duren voordat de acupunctuur gaat werken. 

 

Punten in het zenuwstelsel activeren

Met acupunctuur worden bepaalde punten langs het zenuwstelsel geactiveerd. Als deze punten eenmaal zijn geactiveerd dan herprogrammeert je lichaam als het ware om nieuwe genezingen te creëren. 

Het proces is dan ook voor elke persoon anders en daarom is het aantal sessies dan ook verschillend per persoon. Zo hebben sommige mensen maar 1 sessie nodig terwijl anderen vaker moeten terugkomen. Dit is dan ook iets wat de professional met je zal bespreken. Ben je op zoek naar een professional, bezoek dan deze website. Geef dan ook zo veel mogelijk informatie over je pijn en de symptomen, zodat de professional jou zo goed mogelijk kan helpen. 

 

Merk het verschil 

Het is vooral belangrijk dat je op een gegeven moment wel verandering merkt. Dit zal dan wel in een positieve vorm moeten terugkomen. Je kan bijvoorbeeld gaan merken dat je beter zal slapen. Je emoties en stemmingen kunnen ook naarmate beter onder controle zijn. Ook zal de pijn en andere symptomen gaan verminderen. Geef de verbeteringen dan ook door aan degene die je behandelt, zodat ook die persoon weet dat het de goede kant op gaat. Ook als het niet beter gaat of juist slechter, dan is het goed om dit door te geven. Zo kan degene die jou behandelt je beter helpen en misschien wat dingen aanpassen die beter aansluiten op jouw pijn en symptomen. Communiceer dus vooral goed over hoe je je voelt en wat je ervaart.