Ace Magazine
Image default
Zorg

Hoe bereid je een sollicitatiegesprek in de zorg voor?

Wanneer je hebt gesolliciteerd op een Gooi en Vecht zorg vacature en wordt uitgenodigd voor een gesprek is dit erg spannend. Je wilt natuurlijk een goede indruk maken zodat de kans groter wordt dat ze je uiteindelijk willen aannemen. Het is dan ook belangrijk om je goed voor te bereiden op een kennismakingsgesprek. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je voor te bereiden. Hierbij zijn er meerdere zaken waar je rekening mee dient te houden. In deze blog lees je daar meer over.

Verschillende vacatures in de zorg

Er bestaan veel verschillende vacatures en functies in de zorg. Een verzorgende vacature Utrecht verschilt van een verpleegkundige vacature. Het verschil zit hem vooral in de eisen waar een kandidaat aan moet voldoen. Wanneer je solliciteert op een vacature voor een verzorgende is het belangrijk dat je een opleiding helpende of verzorgende hebt afgerond. Dit is een MBO opleiding die ongeveer twee jaar duurt. Als je wilt gaan solliciteren voor een verpleegkundige functie heb je een MBO of HBO opleiding verpleegkunde nodig. Dit is een opleiding van vier jaar. Zorg dat je hier tijdens het solliciteren goed op let om teleurstellingen of afwijzingen te voorkomen.

Zorg dat je het bedrijf kent

Wanneer je eenmaal bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek zijn er meerdere dingen die je kunt doen om jezelf voor te bereiden. Het is belangrijk om je te verdiepen in het bedrijf. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en dat je de kernwaarden van een bedrijf kent. Dit geldt vooral wanneer je solliciteert bij een kleinere instelling. Vaak kun je deze kernwaarden vinden op de website van het bedrijf. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de vacaturetekst. Vaak wordt er tijdens een gesprek gevraagd waarom jij denkt dat je de geschikte kandidaat bent. Door de vacaturetekst te bestuderen kun je jezelf op dit soort vragen voorbereiden.

Bedenk vragen die je zelf wilt stellen

Tijdens een sollicitatiegesprek stelt de werkgever vooral een hoop vragen om jou beter te leren kennen en om te kijken of jij bij het bedrijf past. Toch is het belangrijk om zelf ook een aantal vragen te stellen tijdens het gesprek. Hiermee laat je zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf en er graag wilt komen werken. Bedenk daarom voor het gesprek een aantal vragen die je wilt stellen tijdens het gesprek. Hierbij kun je denken aan vragen over de werkzaamheden of de arbeidsvoorwaarden.