Ace Magazine
Image default
Zorg

Consulten geven met e-consult dankzij Vcare

De toekomst van consulten met e-consult

Wellicht heeft u al vaker gehoord van digitale consulten. Het medisch dossier wordt nu ook steeds vaker digitaal ingezet in de trend van de tijd. Het digitaal dossier kan ook aangevuld worden met digitale consulten tussen patiënt en huisarts. Dit noemen we e-consult. Er zijn verschillende soorten eConsulten zoals een consult via e-mail, beeldbellen emt een videoverbinding of via een digitale chatgesprek. Het grote voordeel van eConsult is dat heel gemakkelijk een consult geboekt kan worden zonder afhankelijk te zijn van de locatie. Er is alleen een internetverbinding nodig. Belangrijk om te weten is dat het eerste consult geen eConsult mag zijn. Dat zijn de richtlijnen van het zorgsysteem in Nederland, omdat de huisarts altijd eerst een fysieke objectieve kijk moet kunnen geven aan de patiënt om vast te stellen wat de zorgvraag precies is.

Vcare werkt jaren lang samen met huisartsen praktijken in heel Nederland. Sindskort bieden we digitale consult mogelijkheden voor de grootste HIS en HAPIS (huisartsinformatiesystemen) in Nederland van Chipsoft, Topicus en Pharmapartners voor een optimale dekking en compatibiliteit met ons eigen Vcare cloud telefonie systeem genaamd Vcare connect.

De voordelen van eConsults via Vcare voor uw huisartsenpraktijk

Bij Vcare zijn we groot voorstand van eConsulten om de simpele reden dat het vele voordelen biedt in besparen van tijd voor de zorgverlener en dat consulten efficiënter worden, waardoor meer tijd overblijft voor acute zorg. Voordat u overstap op eConsulten is het verstandig om te kijken of u huidige werkwijze en uw praktijk erop kunt afstemmen. Uiteraard kunnen onze adviseurs hierin met u meedenken in de meest optimale integratie op uw huidige HIS.

Het is in ieder geval goed om te weten dat we meer dan 80% van alle huisartsenpraktijken in Nederland kunnen voorzien van volledige integratie tussen uw huidige informatiesystemen en uw telefoniediensten dankzij Vcare integrator. We hebben daarom in samenwerking met praktijk professionals ons dashboard management systeem dusdanig ontwikkeld voor de meest intuïtieve en gebruiksvriendelijke werking. Wij vinden dat zorgverleners moeten niet onnodig tijd kwijt moeten zijn in het leren omgaan met een nieuw systeem.

Zo integreren we op basis van een inkomende telefoonnummer direct alle belangrijke patiënteninformatie en wordt deze direct op het scherm getoond voor de triagist. De meest relevante en recente informatie wordt opgehaald en er kan direct de juiste behandeling of recept voorgeschreven worden. Is de hulpverlener van mening dat er zorg op afstand geboden moet worden, dan kan hij of zij dankzij Vcare videoconnect direct een linkje sturen via e-mail of sms. Deze link start meteen een volledig veilige en AVG proof beeldverbinding op tussen patiënt en zorgverlener. Er kan direct zorg worden geboden wat ontzettend veel tijd en geld scheelt. De link werkt op ieder apparaat dat voorzien is van een camera. De patiënt kan zelf kiezen voor een eenzijdig of tweezijdige beeldverbinding. En doordat het telefoongesprek separaat verloopt, zal deze nooit hinder ondervinden bij slecht internet.

Integratie Econsulten binnen uw praktijk

Vcare kan uw zorgorganisatie of praktijk ondersteunen in de implementatie van Vcare connect. De voordelen zijn, vooral nu in een tijd waarin we wereldwijd getroffen zijn door een pandemie door het Coronavirus, enorm en daarom stappen steeds meer zorgverleners op ons cloud communnicatiesysteem voor de zorg. De voordelen van eConsults voor u kunnen zijn:

 • U bepaalt zelf wanneer vragen van patiënten beantwoord worden
 • U investeert in een moderne oplossing waardoor u voorop loopt in de markt
 • Geen overvolle wachtkamers meer
 • Alle gegevens van patiënten zijn altijd en direct bij de hand
 • Tijd wat overblijft kunt u inzetten voor kwaliteitsverbetering of dringende zorg

eConsulten als onderdeel van E-health

Al enkele jaren is de markt voor E-health enorm gegroeid. Dankzij het gebruik van slimme apparaten, personal fitwear, medisch apparatuur voor thuisgebruik en smartwear en domotica is technologie erin geslaagd dat we zelf meer en effectiever om kunnen gaan met onze eigen gezondheid. Voorbeelden die we in de dagelijkse praktijk al tegenkomen zijn bijvoorbeeld:

 • Online gezondheidsinformatie
 • Slimme horloges met hartmeter
 • Automatische herhaalrecepten – 7 dagen per week
 • Slimme gezondsheidsapp voor de smartphone
 • Online afspraken en agenda voor consulten
 • Veilig beeldbellen voor zorg op afstand

Ons ambitie is om in de toekomst méér zorgverleners aan te sluiten op Vcare connect zorgortaal en zorgprofessionals te profiteren van de voordelen van digitale zorg. Door patiënten gebruik te laten maken van deze e-healthtoepassingen zoals het plannen van afspraken, e-consulten, aanvragen, beeldzorg ontvangen en inzage krijgen in de laboratoriumuitslagen en andere medische dossier gegevens, kan er veel kostbare tijd bespaart worden, wat geïnvesteerd kan worden in acute zorg of simpelweg ‘extra handen voor de zorg’.

Maak ook de digitale transitie met Vcare

Bent u benieuwd wat Vcare voor u kan betekenen? Ontdek het zelf en plan een demo in met één van onze adviseurs. Wij geven u graag een inzage in de mogelijkheden van Vcare connect en de applicaties die u kunt inzetten voor uw (zorg)organisatie. Maak een afspraak via 088-4800900

https://www.vcareconnect.nl/