Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat telt als een loodgieter noodgeval?

Wat telt als een loodgieter noodgeval?

02-05-2022

Heeft u een loodgieter noodgeval? Leer hoe u kunt herkennen wanneer een probleem onmiddellijke aandacht nodig heeft.

Een echt noodgeval met loodgieterswerk is zeldzaam, maar lekkende gootstenen of verstopte afvoer kunnen een enorm probleem zijn, omdat water uw huis snel kan beschadigen. Dus, voordat u in paniek raakt, volgen hier een paar tips om te bepalen of uw probleem kan wachten of dat het onmiddellijke hulp nodig heeft.

Waterstroomvolume

Hoewel lekkende gootstenen en leidingen schade aan uw huis kunnen veroorzaken, is er een enorm verschil tussen een klein lek dat druppelt en een aanzienlijk lek dat snel emmers water vult. Een grote hoeveelheid lekkend water wordt over het algemeen beschouwd als een noodgeval met loodgieterswerk.

Kun je het water stoppen?

Meestal, als u lekkende armaturen of een overlopend toilet hebt, kunt u de watertoevoer van de armatuur afsluiten om verdere schade of overloop te voorkomen. Als u de lokale watervoorziening niet kunt afsluiten, zoek dan uw hoofdwatervoorziening en sluit deze af. Zodra u de stroom onder controle hebt, moet u contact opnemen met een loodgieter.

Is uw leiding gebarsten?

Een leidingbreuk kan optreden als leidingen in de winter bevriezen en in het voorjaar ontdooien. Dit kan honderden liters water snel verplaatsen, dus u moet onmiddellijk de waterleiding afsluiten. Zodra de watertoevoer naar uw huis is afgesloten, belt u rechtstreeks de noodlijn om een loodgieter bij u thuis te krijgen.

Andere indicatoren van een sanitair noodgeval

Ruikt u gas uit uw Cv ketel? Als uw water ontlastklep kapot gaat of als er een drukopbouw in uw Cv ketel is, begint u gas te ruiken dat eruit komt. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat uw Cv ketel ontploft, dus als u gas ruikt, bel dan zo snel mogelijk een professional van –Verstopping afvoer

Zijn meerdere armaturen in uw huis verstopt?

Als je merkt dat alle afvoeren en toiletten van de huizen verstopt zijn, is dit een enorm noodgeval met loodgieterswerk. Dit duidt op een verstopping in uw hoofdrioolleiding, waardoor afvalwater en ongezuiverd rioolwater terug in uw huis worden gedwongen. Je moet niet wachten om hiervoor de noodlijn van je loodgieter te bellen.

https://verstopping-afvoer.nl/